SVEDOCI TVRDE: Dijana Hrkalović je govorila da navodno pola para ide njoj, a pola ministru
Foto: Zorana Jevtić, ATA Images

nova saznanja o mafijaškoj mreži

SVEDOCI TVRDE: Dijana Hrkalović je govorila da navodno pola para ide njoj, a pola ministru

Crna Hronika -

Postoje konkretni dokazi da je kontrolisala klanove i da je od prodaje kokaina i likvidacija direktno uzimala deo plena i tako se obogatila

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koja je uhapšena u petak zbog sumnje da je trgovala uticajem, zaradila je neverovatno bogatstvo tako što je navodno dobijala pola novca od zarade kavačkog klana, sa kojim je blisko sarađivala!

Izvor Kurira otkriva da postoje izjave svedoka, ali i konkretni dokazi koji ih potkrepljuju, a koji nedvosmisleno dokazuju da je navodno uzimala pola zarade od svega - droge, likvidacija i otmica, i taj deo, sumnja se, navodno delila sa ministrom Nebojšom Stefanovićem, s kojim je bila ravnopravni saradnik!

Ubistvo na šinama

Modus operandi bivše policajke

Najbolji dokaz kako je funkcionisao MUP pod Hrkalovićkom, prema rečima sagovornika Kurira iz istrage, upravo je ubistvo Vlastimira Miloševića, zbog kog je u petak i uhapšena. Podsetimo, ona se sumnjiči da je uklanjala dokaze i tako pomogla Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću da ne budu osuđeni za taj zločin. Kako je Kurir pisao, u telefonu koji je „izgubljen“ posle zločina, otkrivena je čak i njena poruka u kojoj je napisala „oni ili mi“.

- Po istom principu, zahvaljujući kriminalnoj hobotnici koju je uspostavila u policiji, a na čijem je čelu lično bila, polazilo joj je za rukom da hapsi suparnike, oslobađa svoje „saradnike“, namešta dokaze i crta ljudima metu na čelu - objašnjava sagovornik Kurira i dodaje da joj se zasad samo ovo stavlja na teret, ali da se očekuje proširenje istrage.

Veljko Belivuk, Marko Miljković, ubistvo
foto: Nebojša Mandić, Printscreen

Ravnopravni

- Svedoci tvrde da je Dijana govorila da navodno pola novca ide njoj, a pola ministru i to je navodno bio njen jedini uslov da kavačkom klanu, s kojim je, kako se sumnja, direktno sarađivala, na raspolaganje stavi resurse MUP, ali i da im otvori put da nesmetano mogu da trguju drogom, organizuju likvidacije, reketiranja, otmice i druge unosne nelegalne poslove.

- Prema dosad prikupljenim dokazima, a među njima su i oni pronađeni posle otvaranja telefona sa aplikacijom Skaj za šifrovanu komunikaciju, Dijana je imala jasan zahtev prema svojim „saradnicima“ iz podzemlja. Ona je vodila brigu da ne budu hapšeni i procesuirani, a istovremeno im je davala informacije o kretanju, kontaktima i planovima, kao i lociranju suparnika iz škaljarskog klana, pod jednim jedinim uslovom. Svedoci, tj. dosad saslušani građani i osumnjičeni u policiji, otkrili su da je od svakog posla pola zarade išlo njoj. To je pravdala time da polovinu od svog dela mora da da ministru i otvoreno je govorila o tome da su ravnopravni - otkriva izvor Kurira upućen u predistragu, koja je i dalje u toku protiv bivše državne sekretarke.

Ime ministra, kako dodaje, nije otkrila.

- Međutim, svima je više nego jasno da je reč o Nebojši Stefanoviću, koji je u vreme dok je ona bila državna sekretarka, bio prvi čovek MUP i njen blizak saradnik, tačnije, on ju je i postavio za svoju „prvu saradnicu“ - zaključuje naš sagovornik.

Zastrašivala, hapsila...

Nebojša Stefanović je i sam više puta izjavio da su kadrovska rešenja u MUP, u vreme dok je on bio prvi čovek, bila samo njegova odluka.

- Dok je Hrkalovićeva vedrila i oblačila u MUP, sve kapacitete MUP koristila je za zastrašivanje i hapšenje suparnika. Da bi imala potpunu kontrolu na sve važne pozicije, preko ministra, postavila je svoje ljude. Išla je tako daleko da je čak od njih tražila da pišu službene beleške protiv lica, u smislu saznanja da policija ima dojavu, da, recimo, planiraju nečiju likvidaciju. Onda bi ona, opet preko svojih policajaca, to plasirala drugoj strani i tako praktično crtala metu na čelu onome ko bi joj stao na put - otkriva sagovornik Kurira na koji način je funkcionisala mreža kojom je rukovodila.

Kao što je radila o glavi ljudima iz kriminalnog miljea, na isti način je, kako otkriva, odlučivala i o sudbinama policajaca.

- Neke je sklanjala, druge postavljala na visoke funkcije kako bi praktično radili za nju. Nije tajna da je neke, da bi ih ućutkala, stavljala na naizgled visoke funkcije, koje zapravo ništa ne znače - otkriva on.

Milenković saslušan

Dijana uhapšena posle iskaza kolege

Pre privođenja Hrkalovićeve, iskaz u MUP dao je njen bivši kolega - Dejan Milenković, nekadašnji šef Službe za specijalne istražne metode. Prema nezvaničnim informacijama, on je, iznoseći svoju odbranu na krivičnu prijavu da je zloupotrebio položaj u slučaju ubistva Vlastimira Miloševića na šinama, priznao da je bilo nameštanja izveštaja u vezi sa otvaranjem telefona koji su pronađeni nakon tog ubistva, ali da je sve radio po nalogu tadašnje državne sekretarke.

Podsetimo, posle ubistva, koje se dogodilo 30. januara 2017, pronađena su dva mobilna telefona, jedan je otvoren i veštačen, dok je za drugi policija dostavila informaciju tužilaštvu da ga „nije moguće otvoriti jer je neispravan“.

Dejan Milenković
foto: Printscreen

- Sve je radila zarad ličnog interesa, pre svega enormnog bogaćenja, ali i sticanja sve veće moći - zaključuje on na kraju i dodaje da je među policajcima sve više „pokajnika“, koji su odlučili da u potpunosti raskrinkaju način funkcionisanja Dijane Hrkalović.

Jako je, međutim, teško proveriti sve ove navode, posebno u delu koji se odnosi na navodnu raspodelu novca.

Ekipa Kurira

Štampano izdanje 17.10.2021.
foto: Kurir

SUTRA POKLON U KURIRU! NOVI BROJ MAGAZINA LENA: Trend koji se vratio u modu: Nosi se leopard print

Lena
foto: Promo

I ove nedelje samo uz Kurir poklon - najbolji porodični magazin u Srbiji!

Tema broja: KAD ONA HOĆE, A ON NE MOŽE. Čest problem mnogih parova. Drage dame, imajte na umu da muškarci lose podnose seksualni pritisak, naročito kada misle da se od njih u krevetu očekuje više.

Zdravlje: Pravilna ishrana štiti decu od korone.

Daniela Boračeva u intervjuu za Lenu: Ja sam Bugarka iz Beograda.

Bonus video:

01:40

Advokati otkrili DETALJE SASLUŠANJA Dijane Hrkalović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja