Najnovije vesti

BAGZI SVE OTKRIO POLICIJI: Priznao šta je bilo s telefonima posle ubistva na šinama, a onda je detaljno pričao o Dijani Hrkalović
Foto: Printscreen, Zorana Jevtić

nekada su bili bliski saradnici

BAGZI SVE OTKRIO POLICIJI: Priznao šta je bilo s telefonima posle ubistva na šinama, a onda je detaljno pričao o Dijani Hrkalović

Crna Hronika
20:11h

Na krivičnoj prijavi protiv bivše sekretarke MUP Dijane Hrkalović nalazi se i ime Dejana Milenkovića Bagzija, bivšeg načelnika Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije. Ovaj, navodno, nekadašnji blizak saradnik Dijane Hrkalović, istražnim organima je otkrio da policija nije na vreme dostavila izveštaje o otvaranju mobilnih telefona nađenih nakon ubistva Vlastimira Miloševića.

Dejan Milenković Bagzi smenjen je početkom septembra prošle godine sa mesta načelnika Službe za posebne istražne metode, koja deluje u okviru UKP-a, a na toj funkciji je bio od 2015, kada ga je, navodno, postavila tada svemoćna Dijana Hrkalović.

Dijana Hrkalovic
foto: BETAPHOTO/MUP SRBIJE/

Nekoliko meseci nakon njegove smene, krajem januara prošle godine, Milenković je pozvan na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal, u sklopu istrage o prisluškivanju predsednika Aleksandra Vučiića.

Tamo je sa još nekoliko desetina pripadnika policije dao iskaz o prisluškivanju predsednika, a kako su mediji posle toga preneli, tada je ukazao na to da je do prisluškivanja došlo po direktnom nalogu Dijane Hrkalović.

Milenković je, navodno, na saslušanju decidirano rekao da je sve radio po njenom nalogu i da je transkripte prisluškivanih razgovora Vučića i porodice dostavljao njoj lično.

Bagzi je povodom ovog slučaja nekoliko puta ispitivan, a navodno je svaki put ukazivao na ženu koja ga je i postavila na funkciju.

Nju je ponovo optužio i u petak, kada je policiji rekao da je uoravo zbog Dijane Hrkalović izveštaje o otvaranju mobilnih telefona nađenih nakon ubistva karatiste Miloševića dostavio kasno, zbog čega tužilaštvo nije moglo da se spremi za taj sudski proces.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja