ORGANIZATOR! Dijana Hrkalović naručila i UBISTVO VLADE POPA? Sem sa Belivukom bila na vezi i sa Džonijem sa Vračara!
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić, Sonja Spasić

istraga

ORGANIZATOR! Dijana Hrkalović naručila i UBISTVO VLADE POPA? Sem sa Belivukom bila na vezi i sa Džonijem sa Vračara!

Crna Hronika -

Ime bivše državne sekretarke navodno se pojavilo i tokom istrage ubistva Vladimira Popovića, zvanog Pop, nekadašnjeg vlasnika kazina "Havana", kog je, kao i advokata Dragoslava Mišu Ognjanovića, policija pratila do samog ubistva

Bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović uskoro bi mogla da bude pozvana i na saslušanje u sklopu istrage ubistva Vladimira Popovića Popa u decembru 2018. na Zvezdari. Njena uloga se, navodno, još uvek proverava, a svi dosad prikupljeni dokazi ukazuju na to da on nije ubijen u ratu klanova, kako se verovalo.

- Prikupljanje dokaza je još u toku, a posebno je interesantno da je on, kao i pokojni advokat Dragoslav Miša Ognjanović, ali i Dragoslav Miloradović, kum Luke Bojovića, bio praćen uoči likvidacije. Tačnije, sva trojica su bila na merama policije. To praktično znači da su ubijeni naočigled policajaca, kojima je neko kao dao zadatak da ih drže na oku. Ključni će biti iskazi upravo onih koji su naložili njihovo praćenje, i neki su već voljni da progovore o tome ko im je naredio da prisluškuju, fizički prate i kome da potom javljaju sve detalje njihovog kretanja. Za sada, svi dokazi idu ka jednoj osobi - Dijani Hrkalović - otkriva izvor iz istrage.

Sve tri likvidacije, on podseća, još nisu rešene.

- Ubijeni su po istom receptu. Mesecima su praćeni, ubice nisu snimile kamere, a policijske istrage su urađene tako da se do počinilaca nije došlo. Iako su se ubistva dogodila naočigled policije, operativci nisu ništa dokumentovali, niti učinili da do toga ne dođe.

Naš sagovornik podseća i da je slučaj "Havana", a potom i ubistvo Popovića, školski primer funkcionisanja, odnosno rešavanja protivnika bivše državne sekretarke.

- Popović je 2017. najpre bio uhapšen, u vreme dok je ona bila drugi čovek MUP, zbog navodne iznude. Lisice su tada stavljene i Vladimiru Đoriću i bivšem pripadniku Žandarmerije Vojislavu Kostiću .Odmah su označeni kao „škaljarci“, čime su im praktično stavljene mete na čelo, a godinu dana kasnije Popović je i ubijen. Inače, interesantno je da je njihov branilac u tom sudskom postupku bio Dragoslav Miša Ognjanović, advokat sa čijom se likvidacijom Hrkalovićka takođe dovodi u vezu - dodaje izvor Kurira.

Zamenik tužioca koji je postupao u to vreme u predmetu „Havana“, podseća on, bio je Saša Drecun, kog je navodno državna sekretarka planirala da postavi na mesto tužioca za organizovani kriminal umesto Mladena Nenadića.

- Radila je sve da potpuno zavladala državom - zaključuje sagovornik Kurira.

Boginja mafije

Belivuk je istetovirao na srcu

Veljko Belivuk, Velja Nevolja
foto: MUP

Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, na grudima ima tetovažu Nike, grčke boginje pobede. U vreme kada je nastala ova tetovaža on je uveliko bio na liniji s bivšom državnom sekretarkom Dijanom Hrkalović, koja je tada zvanično promenila ime u Nika Rina, što bi u slobodnom prevodu značilo boginja mafije.

- Iako je ubrzo vratila staro ime, kao Nika Rina je ostala upamćena u kriminalnom miljeu - kaže sagovornik Kurira.

Inače, iako i ona i Belivuk borave sada u Centralnom zatvoru, ne postoji mogućnost da se sretnu - on je u Ustaničkoj, a ona u Bačvanskoj ulici.

Svedok priznao

Lagao sam, Dijana me naterala

Potpuni obrt u slučaju „Havana“, u kom je postupak protiv pokojnog Popovića obustavljen posle njegovog ubistva, ali se i dalje sudi Daliboru Ðoriću i Vojislavu Kostiću, desio se u maju ove godine, kada je oštećeni Zoran Topalović, kog su, navodno, 29. decembra 2016. pretukli i pokušali da mu iznude 110.000 evra, stan i automobil, izjavio da je lažno svedočio jer je tako morao!

- Svi ti navodi nisu tačni. Dijana Hrkalović i postupajući tužilac Saša Drecun naterali su me da potpišem gotovu izjavu uz pretnju da je to „najbolje za mene i da i ja mogu da završim u zatvoru“. Morao sam da ih poslušam iz straha za sebe i svoju porodicu. Međutim, sada to mogu da otkrijem, jer se više ne bojim. Okrivljeni Ðorić mi nikada nije pretio, a Vojislava Kostića i pokojnog Popovića nisam ni poznavao. Kostića sam tom prilikom video samo u prolazu - izjavio je Topalović na suđenju, navodeći da ga niko nije tukao, niti pokušavao da mu iznudi novac.

štampano izdanje 19.10.2021.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE

SVAKOG UTORKA U KURIRU DVA POKLONA! IKONA SVETI APOSTOL TOMA SA ZLATOTISKOM I DODATAK STARS.

Poklon
foto: Kurir

Tomindan se u mnogim krajevima slavi kao krsna slava.

Postoji stara srpska izreka "Sveti Toma, sedi doma", pa se na ovaj dan nigde ne ide (izuzev u crkvu), i to je najvažniji običaj koji bi na današnji dan trebalo ispoštovati.

U nekim krajevima se veruje da Sveti Toma štiti vernike od vukova.

Kao drugi poklon dobićete dodatak Stars:

Otkrivamo sve što poznati žele da sakriju, vruće vesti i stare tajne, plus ekskluzivni intervjui i paparaco fotke!

štampano izdanje 19.10.2021.
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track