Najnovije vesti

KO JE BIO MIŠA OGNJANOVIĆ: Klijenti mu bili Mira i Sloba, ženio se misicama, a erotske fotografije Hrkalovićke koštale ga života?
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić

ubijen sa šest hitaca

KO JE BIO MIŠA OGNJANOVIĆ: Klijenti mu bili Mira i Sloba, ženio se misicama, a erotske fotografije Hrkalovićke koštale ga života?

Crna Hronika
13:17h

Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je 28. jula sa šest hitaca iz vatrenog oružja na Novom Beogradu, ispred zgrade u kojoj je stanovao, a navodno je bivša državna sekretarka MUP, Dijana Hrkalović, imala presudnu ulogu u likvidaciji poznatog beogradskog advokata.

U svojoj karijeri dugoj 30 godina, među njegovim klijentima bili su Slobodan Milošević, Mirjana Marković, bio je angažovan i u slučaju ubistva Brisa Tatona, gde je bio branilac Đorđa Prelića, vođe navijača Partizana, koji je osuđen za taj zločin. Jedan od njegovih klijenata i prijatelj bio je Luka Bojović.

Dragoslav Miša Ognjanović
foto: Marina Lopičić

Likvidiran jer se zamerio Hrkalovićki?

Iako zbog njegovog ubistva još niko nije uhapšen, tokom istrage je otkriveno da je, u trenutku kada je napadač ispalio hice u njega, već mesecima bio na merama policije, ali i da je praktično likvidiran pred policajcima.

- Ognjanović je znao da se po nalogu Dijane Hrkalović slušaju njegovi telefonski razgovori, ali i da ga fizički prate pripadnici policije. Prijateljima se požalio da zna da mu radi o glavi. Najverovatnije je i sam znao za njenu saradnju s pripadnicima kavačkog klana - otkrio je sagovornik Kurira.

Dragoslav Miša Ognjanović, Dijana Hrkalović
foto: Aleksandar Jovanović, Zorana Jevtić

Kao jedan od motiva ubistva advokata spominje se i lična netrpeljivost Dijane Hrkalović prema advokatu, jer je navodno imao njene erotske fotografije koje je slala jednom pripadniku podzemlja s kojim je bila u vezi. Navodno, Ognjanović je Lukinom kumu Dragoslavu Miloradoviću Galetu obelodanio za eksplicitne fotografije, za koje se sumnja da je prvo slala ministru, a nakon toga i svojim prijateljima iz krimogenih sredima.

Dijana Hrkalović
foto: MUP Srbije, Kurir

Sumnja se da je Hrkalovićka imala direktan kontakt s Radojem Zvicerom, odbeglim vođom kavačkog klana, koji nije dao zeleno svetlo za ubistvo advokata. Zato se sumnja da je angažovala kriminalca iz Bosne i Hercegovine Darka Eleza. Tokom istrage ubistva Ognjanovića, koja je u početku, dok je Hrkalovićeva bila na čelu MUP, išla sporo, saslušano je nekoliko desetina svedoka, a prikupljeni su i brojni drugi dokazi. Oni ukazuju na to da su se Elez i državna sekretarka sastajali i da je on lično organizovao da advokat bude ubijen.

Dragoslav Miša Ognjanović, Sanja Papić
foto: Nikola Anđić, Dragan Kadić

Privatni život

Ognjanović je iza sebe ostavio troje dece iz tri braka. U prvom braku sa Ninoslavom dobio je sina Petra. Potom je bio u braku misicom Natalijom Mihić od 2007. do 2014. godine s kojom je dobio sina Mihajla, a 2017. godine oženio je bivšu misicu Sanju Papić, sa kojom je dobio ćerku Laru.

(Kurir.rs)

Bonus video:

ADVOKAT ZORA DOBRIČANIN IZNELA ŠOKANTNE PODATKE: Svi koji su radili na ubistvu kolege Miše Ognjanović su odsečeni
01:02

ADVOKAT ZORA DOBRIČANIN IZNELA ŠOKANTNE PODATKE: Svi koji su radili na ubistvu kolege Miše Ognjanović su odsečeni

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja