EVO KO JE ŽANDARM KOJEG JE UBIO PEKA KARTEL: Bio osuđivan, pa napustio policiju, svađa izbila zbog ŠAMARANJA DEVOJKE
Foto: Privatna Arhiva

kobna svađa

EVO KO JE ŽANDARM KOJEG JE UBIO PEKA KARTEL: Bio osuđivan, pa napustio policiju, svađa izbila zbog ŠAMARANJA DEVOJKE

Crna Hronika -

Predrag T. (27) iz Niša zvani Peka Kartel, za kojim je bila raspisana poternica zbog sumnje da je 25.avgusta 2017.godine oko 4.30 sati sa pet hitaca ubio bivšeg pripadnika žandarmerije Sašu Mihajlovića (36) iz Niša, uhapšen je u Berlinu i juče izručen u Srbiju.

Ubijeni Mihajlović je rodom iz sela Berevca u opštini Štrpce na Kosovu i Metohiji, a u Nišu je živeo poslednjih godina. Pripadnik niškog odreda Žandarmerije bio je do 2011. kada ga je napustio navodno zbog ometanja službenog lica u vršenju poslova bezbednosti.

Kobne noći i Mihajlović i Predrag T. bili su u kafiću na Keju Kola srpskih sestara. Mihajlović je prišao Predragu, koji je inače sin generala, i kazao mu da nisu "rešili problem" zbog šamaranja njegove devojke. Predrag je tada izašao iz kafića ali je poslao svog prijatelja da pozove Mihajlovića da i on izađe napolje.

Saša Mihajlović Butra
foto: Privatna Arhiva

Kada je bivši žandarm to uradio, Predrag T. je ispalio jedan hitac u vazduh, ali mu je Mihajlović odgovorio da se ne plaši, nakon čega je on u njega ispalio pet hitaca.

Mihajlović je zadobio pet prostrelnih rana u grudni koš, trbuh i u noge, od kojih je ubrzo preminuo. U Kliničkom centru je potvrđeno da su pola sata pokušavali da ga reanimiraju, ali da nisu uspeli da ga spasu.

Debeli dosijei

I ubica i žrtva su poznati u niškom kriminalnom miljeu. Mihajlović je pravosnažno osuđen na kaznu zatvora od godinu i dva meseca jer je 2008. godine u alkoholisanom stanju izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je teško povređen jedan Nišlija, a zatim je pobegao s mesta nesreće.

Takođe, protiv njega su podnošene krivične prijave zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti i falsifikovanja novca.

Kriminalni dosije Todorova takođe je pozamašan. Protiv njega su podnošene prijave zbog zloupotrebe oružja, nasilničkog ponašanja na sportskim priredbama, ugrožavanja javnog saobraćaja i izazivanja opšte opasnosti.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track