Najnovije vesti

DIJANI STIGAO PAKET, JEDE SAMO ZATVORSKU HRANU! Evo kako Hrlakovićka provodi dane IZA REŠETAKA
Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

zatvorski dani teku

DIJANI STIGAO PAKET, JEDE SAMO ZATVORSKU HRANU! Evo kako Hrlakovićka provodi dane IZA REŠETAKA

Crna Hronika
09:22h

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, nalazi se u pritvorskoj jedinici Centralnog zatvora već 72 sata i to u karantinu zbog situacije sa virusom kovid. Ona je u ćeliji sa više žena. Za sada su je posetili samo advokati, a sud će doneti odluku da li može da vidi oca i brata.

- Prilikom prijema zadužila je kašiku, tanjir i ćebe. Pregledana je i testirana antigenskim testom na kovid. Da je bila pozitivna na virus korona bila bi u izolaciji. Redovno izlazi u šetnju sa ostalim pritvorenicama. Zbog situacije sa korona virusom pritvorenicima su omogućene šetnje od najmanje sat vremena. Testiranje i karantin su standardne procedure od kada je počela epidemija korona i primenjuje se od marta prošle godine - objašnjava izvor iz istrage. Hrkalovićka je dobila paket u kom je bila garderoba, stvari za ličnu higijenu i knjige za čitanje.

- Ona nije zahtevala da dobija hranu već jede zatvorsku. Njeno je pravo da bira da li će joj možda neko dostavjati obroke ili ne. Po Zakonu branioce može da prima kada god i koliko želi, a za druge osobe mora da ima odobrenje suda. Telefonski razgovori su joj onemogućeni zbog istrage koja je u toku - dodaje naš izvor blizak istrazi.

Podsetimo, bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović tereti se za krivično delo trgovina uticajem za koje joj preti kazna zatvora između jedne i osam godina zatvora. Za ovu zaprećenu kaznu zakon predviđa sprovođenje tzv. skraćenog krivičnog postupka, u kojem pritvor može da traje najduže 30 dana uz mogućnost produženja za još 30 dana, na predlog tužioca, a o predlgu odlučuje sud.

To znači da bi Hrkalovićka mogla da bude u pritvoru najduže 60 dana, ukoliko u tom roku tužilaštvo ne podnese sudu optužni predlog protiv nje, jer bi u tom slučaju bila puštena da se brani sa slobode po sili zakona.

Nakon što joj je određen pritvor odlukom suda, sprovedena je u Okružni zatvor u Beogradu, gde će u skladu sa epidemiološkim procedurama koje su na snazi od marta 2020. godine narednih 14 dana biti u izolaciji u posebnoj ćeliji.

Hrkalovićka je u petak uhapšena nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a protiv Hrkalovićke je danas podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično delo trgovina uticajem.Takođe, krivicna prijava je podneta i protiv Dejana Milenkovića, nekadašnjeg načelnika zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

PSIHOLOŠKI PROFIL DIJANE HRKALOVIĆ: Od tihe studentkinje psihologije do čelične lejdi
02:40

PSIHOLOŠKI PROFIL DIJANE HRKALOVIĆ: Od tihe studentkinje psihologije do čelične lejdi

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track