ŠOKANTAN OBRT U ISTRAZI: Đokiće ubili Goran i njegovi sinovi Milan i Stefan Džonić?!
Osumnjičeni Goran, Milan i Stefan Džonić, Foto: Printscreen/Facebook

montruozno

ŠOKANTAN OBRT U ISTRAZI: Đokiće ubili Goran i njegovi sinovi Milan i Stefan Džonić?!

Crna Hronika -

Vi­še jav­no tu­ži­la­štvo u Ni­šu ju­če sa­slu­ša­lo va­tro­ga­sca u pen­zi­ji, kao i dvo­ji­cu
nje­go­vih si­no­va, i sve tro­je ih osu­m­nji­čio za te­žak zlo­čin u Mo­ra­v­cu kod Aleksinca

Nakon što je u četvrtak uhapšen vatrogasac u penziji Goran Džonić (54) iz Moravca zbog sumnje da je ubio i spalio svog brata od tetke Gorana Ðokića (57) i njegove suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju (25), juče je usledio potpuni šok, jer su osumnjičeni za monstruozni zločin, pored Gorana, i dvojica njegovih sinova, Milan i Stefan!

Kako su potvrdili iz Višeg javnog tužilaštva u Nišu, nakon saslušanja koje je juče trajalo čitavog dana, određen je pritvor ocu i sinovima.

Uznemirenje javnosti

- Više javno tužilaštvo je nakon saslušanja donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv G. Dž., M. Dž. i S. Dž. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili teško ubistvo. Tužilaštvo je predložilo da im se odredi pritvor kako ne bi uticali na svedoke, ali i zbog visine zaprećene kazne i uznemirenja javnosti - saopštili su juče kasno po podne iz niškog Višeg javnog tužilaštva.

Brutalno ubijeni Goran, Lidija i Gordana Đokić
Brutalno ubijeni Goran, Lidija i Gordana Đokićfoto: Marko Smiljković, Privatna Arhiva

Podsetimo, vlasnik menjačnice iz Aleksinca Goran Ðokić i njegove žena i ćerka ubijeni su u noći između 26. i 27. septembra, a njihova spaljena tela nađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac. U četvrtak su lisice stavljene njihovom bliskom rođaku Goranu Džoniću, a na placu njegovog sina Stefana, koji je zaposlen u Vojsci Srbije, nađen je zakopan novac, otet od Ðokića.

Od samog početka je bilo jasno da Goran nije mogao sam da počini trostruko ubistvo, koje je navodno planirano šest meseci. Ono što je istražitelje bunilo jeste to što je Džonić menjao iskaze. Prvo je rekao da on nije ubio Đokiće, pa je posle rekao da ipak jeste, ali da su mu pomagali sinovi, potom je rekao da mu sinovi ipak nisu pomagali... Na pitanje istražitelja da li je kopao u sinovljevom dvorištu, on je rekao: „Možda sam ja kopao, a možda i nisam. Možda je moj sin kopao“ - objašnjava izvor i dodaje da su istražitelji posle hapšenja najstarijeg Džonića odmah pozvali na saslušanje i njegove sinove.

- Obojica sinova su oženjena. Stefan radi u vojsci, a Milan je vatrogasac, kao i otac. Za Milana sve kolege imaju samo reči hvale i neverovatno im je da je on mogao da učestvuje u ovako nečemu. Ipak, istraga će utvrditi šta se zaista dogodilo, kao i da li je otac u sve upleo nedužne sinove da bi sebi smanjio krivicu ili su oni zaista učestvovali u zločinu - kaže izvor.

Uperio prst u rođenu decu

On podseća da je Goran Džonić, iako vrlo konfuzan i kontradiktoran, navodno juče odlučio da progovori, pa je inspektorima rekao gde je sakrio pištolj iz kog je pucao u rođake, ali i uperio prst u rođene sinove.

- Oružje je nađeno u njegovom stanu u Aleksincu. Pored toga, nađeni su i materijalni dokazi. DNK Džonića, ali i Đokića nađen je na otkopanim novčanicama - objašnjava izvor.

Napravio grešku

Takođe, istragom je utvrđeno da je najstariji Džonić, iako imućan, nedavno pozajmio 20.000 evra od zelenaša, ali da nije imao da vrati.

- Navodno, još jedan trag koji je istražitelje doveo do njega jeste to što je posle nestanka Đokića vratio ratu od 8.000 evra - objašnjava izvor i nastavlja:

- Znao je da Goran Đokić ima novca u kešu. Upućeni kažu da mu je bilo ispod časti da od brata traži pozajmicu, iako bi mu ovaj dao bez pogovora. Međutim, Goran je navikao da uvek bude prvi, najbolji, da ima sve najbolje - objašnjava izvor šta bi mogao da bude motiv svirepog zločina.

INVALIDSKA PENZIJA

Psihički bolestan?!

Goran Džonić radio je kao vatrogasac, a otišao je u invalidsku penziju kao psihički bolesnik.

- Moguće je i da stvarno ima neku dijagnozu, mada ovako nikada nije delovao kao da ima psihičke probleme. Priča se da je pred penziju učinio neka krivična dela u službi, pa je smuvao da ode u penziju, da ne bi dobio otkaz. Sad, posle svega ovoga, možda je on stvarno i bolestan. Neverovatno, čovek koji je ceo život gasio vatru da zapali ljude, užas jedan - kaže izvor Kurira.

MAJKA SPALJENOG VLASNIKA MENJAČNICE

Baka Stojanka: Uništio mi je porodicu, sina mi ubio, pa trošio njegove pare!

Stojanka Đokić, baka Stojanka
foto: Kurir

Stojanka Đokić, zvana baka Šojka, majka ubijenog Gorana Đokića, juče je za Kurir po povratku s groblja, gde je kao i svakog dana upalila sveću za svoje najmilije, rekla da je u teškom stanju jer joj je cela kuća zavijena u crno, a saznanje da je za zločin osumnjičen njihov blizak rođak ju je dotuklo.

- Ovo je velika muka, bol, bol, pa nema gde. Ja sam jednog sina izgubila, al’ njega sam nekako prebolela, bolestan je bio. Al’ ovo zdravi, pravi. Nikoga loše nisu pogledali, svakome dobro učinili. Ovom Džoniću je moj Goran pomagao, šta je sve činio za njega, a sad?! Za sve što mu je trebalo kod mog Gorana je došao - plakala je baka Stojanka:

- Gledaj moj krov, samo što nije pao, a on ne zna šta ima. Od mog sina pare da uzme, pa da troši. Uništiše mi je porodicu i, kako čujem od drugih, odmah je pare trošio. A ja sad mojim najmilijima sveće da palim, koske njihove da ljubim.

DŽONIĆ ŠOKIRAO NA SASLUŠANJU

Kriminalci me naterali da ih pobijem, jer sam im dugovao!

Privođenje Braća Milošević koju je Džonić optužio
Privođenje Braća Milošević koju je Džonić optužiofoto: MUP Srbije

Istražitelje je zbunilo i to što je Goran Džonić na saslušanju kao svoje pomagače označio i braću Milošević iz Moravca.

- Jesam učestvovao u zločinu, ali nisam ja pucao. Kriminalci su me naterali da to uradim, morao sam, jer sam im dugovao pare i pretili su mi. Govorili su da će mi pobiti porodicu ako ih ne dovedem do mog brata Gorana, koji je uvek imao novca kod sebe - navodno je u jednom od svojih iskaza rekao Goran Džonić i imenovao braću Konstantina i Kostadina Miloševića iz Moravca. Policija je prekjuče uhapsila obojicu i određeno im je zadržavanje do 48 sati.

- Osim Džonićevog iskaza, Miloševiće zasad ništa drugo ne dovodi u vezu sa zločinom. Nije isključeno da je Džonić, znajući za opasnu braću, koja su u Moravcu poznata po nadimku Jojke, namerno rekao da su mu oni saučesnici, da bi sebi olakšao položaj. Ipak, sve što je rekao biće provereno, a osim njegovog iskaza, prikupljaju se i drugi dokazi, pa će narednih dana biti jasno da li su braća zaista imala ulogu u ubistvu Đokića - objašnjava izvor Kurira.

Ekipa Kurira

Štampano izdanje 24.10.2021.
foto: Kurir

SVAKE NEDELJE POKLON U KURIRU! NOVI BROJ MAGAZINA LENA: Kupoholičari, ovo nisu vremena za bacanje para!

Lena, Poklon, Kurir
foto: Kurir

Danas samo uz Kurir poklon - najbolji porodični magazin u Srbiji!

Nezadovoljstvo se ne leči šopingom.

Ormani su vam puni nepotrebnih stvari? Odlazite u kupovinu da smanjite stres? Ako se to često ponavlja – nije dobro! Ovakvo ponašanje nije za potcenjivanje jer vodi u emotivni i finansijski haos.

Pravi je čas da ojačate imunitet! Unesite sitne izmene u svoju rutinu i malo-pomalo doći ćete do velikih promena. Za početak, koristite bar jedan citrus dnevno.

Suzana Mančić u intervjuu za Lenu: Ne živite život na društvenim mrežama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track