SVE NELOGIČNOSTI ISKAZA GORANA DŽONIĆA NA SASLUŠANJU: Pokušao da se odbrani pa zakomplikovao, odbrana mu na staklenim nogama
Foto: Kurir/M.S., Privatna Arhiva

osumnjičen za trostruko ubistvo

SVE NELOGIČNOSTI ISKAZA GORANA DŽONIĆA NA SASLUŠANJU: Pokušao da se odbrani pa zakomplikovao, odbrana mu na staklenim nogama

Crna Hronika -

Odbrana koju je izneo Goran Džonić, osumnjičen za trostruko ubistvo Gorana, Gordane i Lidije Đokić, pred istražnim organima puna je protivrečnosti i nelogičnosti.

Svojim iskazima, po svemu sudeći, napravio je dodatni posao policiji kada je u zločin uvukao svoje sinove, dvojicu braće iz kriminalnog miljea i još jednog muškarca za kojim je raspisana potraga.

Policija intezivno radi na utvrđivanju svih činjenica kako bi se odgonetnulo da li je njegova odbrana proračunata kako bi izbegao punu krivičnu odgovornost za krivično delo za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora ili zaista ima još saučesnika. Sudeći prema onome što je izneo, u istrazi može se zaključiti da je njegova odbrana na “staklenim” nogama. Za sada je poznato da policija čvrste i neoborive dokaze ima samo za Džonića jer je u njegovom stanu nađen pištolj koji je počinjen zločin, a na vreći novca njegov DNK-a. U prilog svemu ovome ide balističko veštačenje oružja koje je odgnonetnulo spekulacije iz čijeg pištolja je usmrćena tročlana porodica.

Aleksinac, porodica Đokić, porodica Džonić, Moravac, tragedija, Stefan Džonić, Milan Džonić, Goran Džonić, Džonići, Đokići
foto: Printscreen/Facebook

Džonić je u svojoj izjavi naveo da su ga braća poznata pod nadimkom Jojke iskoristili i ako ih nije poznavao. Ovde najpre ostaje nejasno zašto je osumnjičeni bez pogovara pristao da postupa po naređenju čoveka koga je samo poznavao iz viđenja. Džonić se na saslušanju pravdao da je imao strah jer je reč o poznatim kriminalcima. Međutim, ostaje nepoznato zašto odmah nije otišao u policiju i sve prijavio već pristao da “izda “ svog brata koji mu je najviše verovao. Sam je mogao da zaključi šta žele braća iz kriminalnog miljea jer su doslovce pominjali novac na kamatu i informaciju da veću količinu novca uvek nosi sa sobom. Džonić je rekao da mu je “ jedan od braće rekao da ima rok da razmisli kako da pomogne da zaustavi auto od Đokića”. Poznato je da je vlasnik menjačnice bio obazriv i da nikome nije stajao, pa je Džonić već tada mogao da posumnja da bi njegov brat Goran Đokić mogao da se nađe u problemu jer ljudi iz kriminalnog miljea žele da ga zaustave.

01:41

NOVI DETALJI: Ubica tražio pomoć zbog skutera, pa POBIO ĐOKIĆE?!

Džonić je rekao da mu je jedan od braće Jojke rekao da ne zaboravi da ponese svoj pištolj koji je uvek bio spreman. Nije jasno kako ni u tom trenutku bivši vatrogasac nije mogao da shvati šta će se dogoditi sa njegovim rođakom Đokićem. Džonić je ispričao da mu je jedan od braće nakon izvršenog zločina vratio pištolj. Navodno, on je želeo da ga baci u reku , ali ga je vratio tamo odakle ga je uzeo. Nije jasno zašto sam, navodni, izvršilac nije zadržao ili ga sakrio. Tako bi bio siguran da ne bi niko mogao da ga dovede u vezi sa zločinom.

Sledeća nelogičnost u Džonićevom iskazu jeste ono što se tiče podele novca nakon izvrešenja ubistva. Naime, Džonić je rekao da mu je jedan od braće dodavao novčanice kako bi na njima ostao njegov trag. Ovo je postalo sumnjivo i inspektorima jer je nelogično da ostaje bilo kakav trag koji može da ih poveže sa zločinom. Poznato je da je na vreći u kojoj se nalazio novac izuzet DNK-a i to samo Džonićev.

Na kraju ostaje glavno pitanje zašto Džonić, ako već na samom početku nije prijavio šta se sprema njegovom bratu to nije učinio onog trenutka kada je bio očevidac jezivog zločina. On je u istrazi tvrdio da ga Jojke ubacio u “pasat” koji je vozio Đokić i da je gledao kako puca u glavu njegovom rođaku. Ni jednog trenutka nije rekao da je pokušao da spreči takav zločin niti da se borio da oduzme oružje od Jojketa koji mu pobija najbližu familiju. Prema iskazu Džonića, Jojke je bio sam u vozilu, a njih četvoro i mogli su da ga spreče da poubija celu porodicu jer je sedeo tik uz njega.

Ako se sve odigralo kako je Džonić ispričao zašto su ga, navodni, izvršioci trostrukog ubistva ostavili u životu kada bi ih on jedini pred sudom označio kao direktne izvršioce zločina. Bivši vatrogasac je čak naprotiv nakon zločina izigravao ucveljenog rođaka Đokića, pričao o njemu sve najlepše, ali i bio u prvom redu na sahrani tročlane porodice.

Čim je uhapšen Džonić je, navodno, policiji rekao da u zločinu nije bio sam i da je imao pomoć svojih sinova. Što je sve zaprepastilo. To je uradio nakon otkrića kada je u voćnjaku njegovog sina koji radi u Vojsci Srbije policija iskopala oko 43.000 evra. Svoje sinove uvezao je u zločin i ako je znao da su oni tog dana bili radno angažovani. Međutim, dan kasnije sam sebe je dementovao i to u Tužilaštvu. Tražio je da mu se sinovi oslobode svake sumnje i sve prebacio na dvojicu braće poznate po nadimku Jojke.

Goran Džonić koji je uhapšen pod sumnjom da je učestvovao u zločinu, otkriven je nakon što ga je prepoznao jedan od meštana kod kojeg je bio da mu napravi prigušivač za pištolj pravdajući se da se radi o nekom delu za poljoprivrednu mašinu. majstoru ni na kraj pameti nije palo za šta bi mogla da se koristi metalna cevka tačno propisanih dimenzija sa navojem na vrhu od izuzetnog čvrstog materijala, jer je Džonić kod njega bio oko mesec, do mesec i po dana pre zločina.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

01:12

baka Šojka ispovest nakon dolaska s groblja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja