08:54

NEMA DOKAZA DA SU ĐOKIĆI UBIJENI ZBOG NOVCA! General Luković: Čekaju se nalazi obdukcije, TELEFONI NISU NAĐENI

istraga se nastavlja

SAMO DŽONIĆEV DNK PRONAĐEN NA MESTU UBISTVA PORODICE? Optužio rođene SINOVE i braću Jojke, a tu je i još jedan za kojim se traga!

Crna Hronika -

Na novčanicama, kesama, torbi, daskama i brojnim drugim predmetima sa mesta zločina nisu pronađeni tragovi uhapšene braće.

Ni na jednom od predmeta koji su veštačeni na biološke tragove izvršilaca ubistva tročlane porodice Đokić, nije pronađen DNK braće Milošević iz Moravca koji su uhapšeni nakon što ih je prvoosumnjičeni za svirepi zločin Goran Džonić, označio kao saučesnike.

Kako se saznaje, sve čaure, kako ona pronađena u "pasatu" ubijenih Đokića zapaljenog u ataru sela Tešica, tako i one otkrivene desetak kilometara dalje u ataru sela Moravac gde su likvidirani, poslate su na DNK veštačenje na Biološki fakultet u Beograd. Svi ostali dokazi, njih više desetina, predati su Institutu za sudsku medicinu u Nišu radi analize bioloških tragova.

Aleksinac, porodica Đokić
foto: Marko Smiljković

- Mada je Institut za sudsku medicinu u Nišu referentna ustanova za analizu bioloških tragova, što su dokazali i pronalaženjem DNK traga na čauri koja je ključni dokaz protiv Darka Mitića u slučaju ubistva u niškom naselju Beverli Hils, odluka tužilaštva je bila da se čaure iz slučaja Đokić upute u Beograd. Sve ostalo povereno je njima tako da su njihovi ljudi, s obzirom na to da se radi o velikom slučaju sa ogromnim brojem tragova, sve svoje kapacitete usmerili na taj posao - objašnjavaju sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Rezultati biološke analize trebalo je da organima gonjenja daju ključne dokaze ne samo protiv Gorana Džonića već i ostalih osumnjičenih, njegovih sinova braće Joke ali i njihovog prijatelja D. P. iz Nozrine osumnjičenog da je vozio izvršioce zločina. Međutim, kako se saznaje, pronađeni su samo Džonićevi tragovi.

Aleksinac, porodica Đokić
foto: Marko Smiljković

- Na novčanicama, kesama, torbi, daskama i brojnim drugim predmetima sa mesta zločina nisu pronađeni tragovi uhapšene braće. Izvršeno je poređenje njihovog uzorka sa biološkim tragovima i nije bilo nijednog poklapanja. Svi tragovi su samo od čoveka koji je glavnoosumnjičeni - objašnjava izvor.

Ovo bi mogao da bude krunski dokaz odbrane navodnih Džonićevih saučesnika uz već postojeće, kao što su snimci kamera video nadzora koji potvrđuju da u vreme izvršenja dela nisu bili ni blizu mesta gde su Đokići usmrćeni.

Dušan Keckarević, molekularni biolog i forenzički genetičar upitan o tome koliko DNK pomaže u razotkrivanju zločina, navodi da je DNK analiza ključ za mnoge enigme.

zapaljen automobil, porodica Đokić, Aleksinac, selo Draževac, selo Teśic
foto: Kurir/M.S.

- DNK analize daju asocijaciju između osoba i predmeta, tako da ono što se čita iz medija, odnosno iz novina, je da su tamo neke kese, tamo neke pare možda asocirane sa tragično nastradalom porodicom. Ako vi asocirate sa jedne strane osobe i sa druge strane predmete koji su udaljeni, na neki način dajete potvrdu određenim hipotezama, određenim optužnim predlozima, potvrđujete neka razmišljanja o onome šta se desilo - objašnjava Keckarević.

Da podsetimo, Goran Đokić, njegova supruga Gordana i dvadesetpetpgodišnja ćerka Lidija nestali su u noći između 26. i 27. septembra dok su iz Moravca, gde su posetili Goranovu majku, išli kući u Aleksinac. Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra u njivama u Moravcu. Za njihovo ubistvo osumnjičen je Goran Džonić, brat od tetke ubijenog a motiv stravičnog ubistva je navodno koristoljublje, jer je ubica dugovao velike sume novca brojnim poveriocima, uključujući i žrtvu.

(Kurir.rs/Telegraf/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track