Najnovije vesti

PSIHOLOŠKI PROFIL DIJANE HRKALOVIĆ: Od tihe studentkinje psihologije do čelične lejdi
02:40

PSIHOLOŠKI PROFIL DIJANE HRKALOVIĆ: Od tihe studentkinje psihologije do čelične lejdi

DUGAČKI PIPCI BIVŠE DRŽAVNE SEKRETARKE

PUT USPONA DIJANE HRKALOVIĆ: Ovako je preskočila karijerni zakon i mnogima došla glave OTVARANJE PANDORINE KUTIJE

Crna Hronika
18:10h

Nakon hapšenja bivše državne sekretarke MUP-a Srbije Dijane Hrkalović odmotava se klupko oko njenog kriminalnog delovanja, ali i hapšenje drugih članova ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića osumnjičenih za ubistva.

Bivša državna sekretarka MUP-a Srbije Dijana Hrkalović ostaje u pritvoru. Specijalni sud odbio je zahtev Hrkalovićkinih advokata koji su tražili da joj se omogući i odbrana sa slobode. U javnosti su obelodanjena i nova saznanja o Dijani Hrkalović. Kako je za televiziju Kurir otkrio stručnjak iz oblasti bezbednosti Miroslav Bjegović, Dijana je bila u kontaktu sa glavnim šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom.

- Ko je postavio? Zar neko takav ne snosi deo odgovornosti upravo za sve ono što je ona činila. Dijana je bila direktno podređena i u svakominutnoj komunikaciji sa prvim čovekom Ministarstva - naveo je Bjegović.

Dijana Hrkalović
foto: Kurir, Printscreen/Instagram

Božidar Spasić bivši obaveštajac, gostujući u redakciji Kurir televizije rekao je da mu nije jasno kako je ovakav profil ličnosti kao što ga ima Dijana Hrkalović uopšte mogao da prođe psihološku proveru. Kako je naveo odgovornost kako je sa 27 godina Dijana došla na veoma važnu policijsku funkciju snosi isključivo tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović.

- Kada sam dobio poziv da idem u Saveznu službu državne bezbednosti, ja sam već bio na visokoj nekoj drugoj funkciji. Radio sam kao sekretar Međunarodnog radničkog pokreta. Meni je rečeno "Svaka čast Božo, ali možeš sa budeš samo mlađi inspektor". Znači ja dolazim kao poslednji onaj 'Idi pa vidi oko pijace ko se muva'. Ovo je nemoguća situacija gde se Hrkalovićeva našla. Šest meseci vas proveravaju. Proveravaju i ko vam je bio deda. To radi DB, a javna bezbednost (policija) radi proveru kod komšija. Kada sve saberete, nakon šest meseci se napiše da li neko ispunjava uslove ili ne. Posle toga se kandidat upućuje na kurs. Hrkalovićeva je prvo radila u BIA, a tamo ne možete raditi bez kursa. Nakon kursa se dobija sertifikat kojim se tvrdi da ste osposobljeni da radite u bezbednosnoj agenciji. Iz bezbednosno-informativne agencije prebačena je u policiju. To je retkost, jer iz policije žele da rade u BIA. Na zahtev ministra ona se prebacije, potpisuje se sporazum. U minisatrstvu unutrašnjih poslova boravila je kao šef UKP. U policiji je preskočila karijerni zakon. Državni sekretar ne možete postati ako ministar ne potpiše rešenje - objasnio je Spasić.

Božidar Spasić
foto: Marina Lopičić

Ime bivše sekretarke navodno se pojavilo i tokom istrage ubitva Vladimira Popovića, zvanog Pop, nekadašnjeg vlasnika kazina Havana kog je kao i advokata Mišu Ognjanovića, policija pratila do samog ubistva. Zašto Dijana Hrkalović ne može u samicu takođe je pitanje koje je otvorilo Pandorinu kutiju i bacilo svetlo na njenu mračnu prošlost. Prema navodima izvora Kurira, ona ne samo da je sklona samoubistvu, već je ovaj čin pokušala u nekoliko navrata i na različite načine. Još dvojica vojnika klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića su uhapšena u Beogradu. Oni su osumnjičeni za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića. Ovim se, kako je i bilo najavljeno, nastavljaju hapšenja, što je još jedan dokaz da nema zaštićenih, a obruč se steže oko ubica.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

DIJANA JE BILA NA LINIJI SA ZVICEROM! Prof. bezbednosti otkriva koja služba stoji iza VOĐE KAVČANA
02:26

DIJANA JE BILA NA LINIJI SA ZVICEROM! Prof. bezbednosti otkriva koja služba stoji iza VOĐE KAVČANA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track