00:16

MIKA ALEKSIĆ U PALATU PRAVDE DOŠAO SA ADVOKATOM: Prvi put se izjašnjava o seksualnom zlostavljanju glumica

biće nastavljeno 15. novembra

ZAVRŠENO PRIPREMNO ROČIŠTE MIKI ALEKSIĆU: Izjasnio se da nije kriv, odbrana predložila 60 novih svedoka

Crna Hronika -

Pripremno ročište za suđenje Miroslavu Miki Aleksiću, vlasniku škole glume, optuženom za silovanja i polna uznemiravanja učenica njegove škole, završeno je danas, a kako saznajemo Aleksić se izjasnio da nije kriv.

Miroslav Mika Aleksić
foto: Zorana Jevtić

Pripremno ročište biće nastavljeno 15. novembra.

Zastupnici oštećenih devojaka naveli su da je odbrana predložila 50 ili 60 novih svedoka, pre svega Aleksićevih kolega. U nastavku pripremnog ročišta, oni bi trebalo da se izjasne o tim predlozima.

1 / 8 Foto: Zorana Jevtić

Inače, ranije u toku dana su punomoćnici oštećenih predložili da se sudija Zoran Božović koji je dobio predmet, sam izuzme iz slučaja.

Miroslav Mika Aleksić
foto: Zorana Jevtić

Kako je zastupnik glumice Milene Radulović potvrdio za Kurir, taj zahtev je izneo iz razloga sto je sudija Bozović već kao član krivičnog vanpretresnog veća odlučivao o pritvoru Aleksiću.

Miroslav Mika Aleksić
foto: Stefan Stojanović

- To bi mogao da bude razlog da jednog dana padne presuda i zbog toga je naš stav da bi sudija sam trebalo da se izuzme iz predmeta - kaze Tintor i objašnjava da je jedini razlog da se na početku otkloni sve što bi moglo da ometa tok postupka.

1 / 8 Foto: Zorana Jevtić

Sudija bi, tokom pauze koja je određena, sam trebalo da donese tu odluku. Inače, kako saznajemo, odbrana se u sudnici usprotivila tom predlogu i insistira da Aleksiću sudi sudija Božović.

Miroslav Mika Aleksić
foto: Zorana Jevtić

Podsetimo, upravo ovakva situcija bila je razlog da Vrhovni kasacioni sud ukine presudu Darku Šariću.

Inače, Aleksićev advokat je pred ulazak u sud nekoliko puta izgovorio "pobeđujemo, pobeđujemo".

Miroslav Mika Aleksić
foto: Stefan Stojanović

Ovog puta, sa njim nije bila supruga Biljana Mašić, koja se pojavila kao pratnja na prethodnom pripremnom ročištu koje je, inače, odloženo zbog bolesti njegovog advokata koji nije mogao da dođe u sud 1. oktobra.

1 / 14 Foto: Stefan Stojanović

- Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja - podseća sagovornik Kurira.

Prema njegovim rečima, oštećene devojke, među kojima su mlade glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić, nisu pozvane da se danas pojave na suđenju. One će biti pozvane naknadno da daju svoje iskaze, pošto Aleksić detaljno iznese odbranu. Na pripremnom ročištu on neće imati priliku da detaljno govori u svoju odbranu, već samo da se kratko izjasni o krivici. Takođe, tužilaštvo i odbrana će imati priliku da predlože dokaze koji će biti izvođeni tokom postupka.

02:45

MIKA ALEKSIĆ STIGAO U PALATU PRAVDE: Prvi put se izjašnjava o seksualnom zlostavljanju glumica, advokat poručio POBEĐUJEMO

Inače, naš sagovornik ne isključuje se mogućnost da kao jedan od svedoka bude predložena i Biljana Mašić, supruga osumnjičenog Aleksića, koja do sada nije saslušavana.

Podsetimo, Aleksić je bio uhapšen 16. januara i do 10. septembra je boravio u Centralnom zatvoru, a od tada je u kućnom pritvoru sa nanogicom.

(Kurir.rs/J.S.)

Bonus video:

07:13

ALEKSIĆ PRVI PUT PRED SUDOM! Dolazi sa NANOGICOM na pripremno ročište da se izjasni o otužnici za SILOVANJE glumice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track