TAJNE VEZE: Dijana Hrkalović izvedena iz pritvora zbog Darka Eleza, satima saslušavana u tužilaštvu!
Foto: Beta/Miloš Miškov, Printscreen, Marina Lopičić

PROŠIRENA ISTRAGA

TAJNE VEZE: Dijana Hrkalović izvedena iz pritvora zbog Darka Eleza, satima saslušavana u tužilaštvu!

Crna Hronika -

Bivša državna sekretarka, ali i nekadašnji načelnik novosadske policije Milorad Šušnjić sumnjiče se da su kriminalca iz Bosne stavili na mere da bi sprečili da ga neka druga uprava policije prisluškuje

Bivša državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović juče je ponovo saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal, pošto je protiv nje, prema nezvaničnim informacijama, proširena istraga koja se već vodi zbog trgovine uticajem. Pored nje, u tužilaštvu je saslušan i bivši načelnik PU Novi Sad Milorad Šušnjić.

Štitili ga

- Oni se sumnjiče za trgovinu uticajem i reč je o zloupotrebama koje se odnose na kriminalca iz Bosne Darka Eleza, koji je nedavno s tužilaštvom u BiH sklopio sporazum o priznanju krivice, na osnovu kog je osuđen na 15 godina - otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, sumnja se da su Šušnjić i Hrkalovićeva pomogli Elezu da krivične prijave koje su protiv njega podnošene u Novom Sadu ostanu u fioci.

Dijana Hrkalović, kuća u Požarevcu
foto: printscreen Youtube/24sedam, Zorana Jevtić

- Operativne informacije ukazuju i da su Eleza, koji je navodno bio jedan od najbližih saradnika Dijane Hrkalović, formalno stavili na mere policije i na taj način sprečili da ga neka druga uprava u policiji prisluškuje - objašnjava naš izvor i navodi da to praktično znači da ga je prisluškivala novosadska policija, ali da se sumnja da su ga zapravo tako štitili.

Veza s Belivukom

Sakrila dokaze za "šine"

Dijana Hrkalović, podsetimo, u pritvoru je od 15. oktobra, takođe zbog krivičnog dela trgovina uticajem. Navodno, tada su joj lisice stavljene zbog sumnje da je Veljku Belivuku i Marku Milljkoviću pomogla da budu sklonjeni ključni dokazi koji ih dovode u vezu sa ubistvom Vlastimira Miloševića na šinama u centru Beograda 2017.

- Ona je i tada negirala navode krivične prijave. Izvršenje krivičnog dela negirala je i juče, posle čega je vraćena u pritvor Centralnog zatvora - potvrdio je sagovornik Kurira i podsetio da je prvom prijavom protiv nje obuhvaćen i načelnik odeljenja za specijalne istražne metode Dejan Milenković Bagzi.

Podsetimo, kako je Kurir ranije pisao, istražitelji su došli do određenih dokaza da su Dijana Hrkalović i Darko Elez bili u direktnom kontaktu i da je navodno ona lično od njega tražila da bude ubijen poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović.

Darko Elez
foto: Tužilaštvo BiH, Printscreen

- Elez je nedavno odlučio da progovori, sklopio je sporazum s tužilaštvom i očekuje se da uskoro iskaz da i srpskom tužilaštvu. On bi mogao da reši brojna krivična dela koja su nerešena, ali i da pošalje Dijanu na dugogodišnju robiju - dodaje on.

Davala naloge

Elez je iz zatvora izašao u novembru 2017. i do hapšenja, krajem prošle godine, živeo je u Srbiji - Unutrašnja kontrola policije je još u januaru pokrenula istragu zbog sumnje da se nije postupalo po krivičnim prijavama koje su protiv njega podnošene novosadskoj policiji - kaže sagovornik i dodaje da se još tada spekulisalo da su Šušnjić i Hrkalovićeva bili u bliskim odnosima i da je ona davala naloge tadašnjem načelniku policije da Eleza ne dira.

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Bonus video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track