ŠIFRA VOTKA: Belivukov klan hteo da ubije bliskog saradnika Luke Bojovića, odala ih OVA Veljina poruka
Foto: Dado Đilas, Stefan Stojanović, EPA, Aleksandar Jovanović

NOVI DETALJI ISTRAGE

ŠIFRA VOTKA: Belivukov klan hteo da ubije bliskog saradnika Luke Bojovića, odala ih OVA Veljina poruka

Crna Hronika -

Veljko Belivuk, organizator kriminalne grupe koja se tereti za devet brutalnih ubistava u Srbiji i Crnoj Gori, navodno je od svojih šefova dobio zadatak da likvidira i Veljka Banovića, zvanog Votka, jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića.

Sarađivao sa Banovićem Luka Bojović
Sarađivao sa Banovićem Luka Bojovićfoto: Profimedia

Kako Kurir nezvanično saznaje, navodno im je plan bio da Banovića ubiju nakon ubistva Milana Ljepoje, "pink pantera" iz Niša, koji je istranžiran i samleven u kući u Ritopeku u decembru prošle godine. Međutim, planove im je pokvarila policija, koja je 4. februara uhapsila Belivuka i pripadnike njegovog klana.

milan ljepoja
milan ljepojafoto: Privatna Arhiva

- U optužnici beogradskog Tužilaštva za organizovani kriminal protiv Belivuka i ostalih, između ostalog, nalaze se i presretnute poruke koje je Veljko Belivuk posle ubistva Ljepoje slao nepoznatoj osobi. Poruka glasi: "Ovaj (Ljepoja, prim. aut.) morao je iz zna se kojih razloga, jedino Votka da se vrati, pa ostajem, inače odoh 20 dana negde" - kaže naš izvor i objašnjava da je Velja Nevolja, posle likvidacije Ljepoje, koji je navodno bio blizak škaljarskom klanu i koji je učestvovao u pokušaju atentata na Radoja Zvicera, vođu kavačkog klana, u Ukrajini u maju 2020. godine, otputovao u Crnu Goru.

Suparnici

U optužnici se ne navodi ko je Votka, zbog koga je Belivuk nameravao da prekine „planirani odmor od klanja“, ali kako sumnjaju istražitelji, reč je o Veljku Banoviću, jednom od najbližih saradnika Luke Bojovića i Filipa Koraća. Podsetimo, Bojović i Korać navodno blisko sarađuju sa škaljarskim klanom, dok je Belivuk prema navodima tužilaštva u bliskim poslovnim i prijateljskim odnosima s vođama suprotstavljenog kavačkog klana.

Sahrana Miloradovića Votka sa telohraniteljima
Sahrana Miloradovića Votka sa telohraniteljimafoto: Dado Đilas

Izvor podseća i da su posle ubistva Ljepoje Belivuk i njegova desna ruka Marko Miljković otputovali u Crnu Goru, gde su bili gosti Radoja Zvicera, koji je u bekstvu i za kojim su i Srbija i Crna Gora raspisali poternicu.

S druge strane, Votka, zbog kog bi prema porukama koje je slao nepoznatoj osobi Belivuk pristao da „odloži odmor“, poslednji put je javno viđen u Srbiji 2018, na sahrani Dragoslava Miloradovića, kuma i jednog od najboljih prijatelja Luke Bojovića.

Sahrana

- Banovićevo prisustvo na sahrani odjeknulo je podzemljem. Pojavio se s nekoliko telohranitelja, koji su ga i kišobranima štitili od pogleda, ali i eventualnih napada. Upoznati tvrde da je reč o takozvanim neprobojnim kišobranima. Sudeći po tome, Banović je znao da je meta - objašnjava sagovornik Kurira i dodaje da postoje operativne informacije da je Banović i posle toga dolazio u Srbiju.

- Belivukova poruka zapravo pokazuje da su na Banovića gledali kao na prioritetnu metu. Ništa manje truda nisu ulagali ni da dođu do Filipa Koraća, upravo fotografije ubijenog Gorana Veličkovića, na čijim su leđima nožem napisali „Korać pi*ka“, svedoče da su želeli i njega da se dokopaju - objašnjava izvor.

Svedok-saradnik Bojan Hrvatin, podsetimo, na saslušanju je izjavio da su posle ubistva Veličkovića fotografije njegovog iskasapljenog tela slali upravo Koraću, čiji su nadimak na Skaju pronašli u telefonu ubijenog.

MARE MESAR

Zanimale ga samo likvidacije

Marko Miljkovic
foto: Dado Đilas

Marka Miljkovića, zvanog Mesar, prema rečima svedoka-saradnika Bojana Hrvatina, uopšte nisu zanimali tribina, droga niti navijački sukobi, već samo likvidacije.

- Rekao mi je da ga tribina nešto ne interesuje, sem normalno zbog pozicije, da ga ne interesuje ni posao s drogom, da ga zanimaju samo poslovi oko ubistava - rekao je navodno na saslušanju u tužilaštvu Hrvatin, na čijem se iskazu temelji optužnica. U optužnici su, osim fotografija osakaćenih tela koje je Miljković poslao nepoznatoj osobi da se „ne zagube“, navedene i poruke koje je slao. Posle ubistva Ljepoje Mare Mesar poslao je sledeće poruku:

- Sad smo ga ubili, propišao je majčino mleko. Samleven i spakovan, još malo da se smrkne pa da ga prospemo, kroz šumu do vode da se probijemo.

Štampano izdanje 28.11.2021.
foto: Kurir

KURIR VAS DANAS NAGRAĐUJE! UZ DNEVNO IZDANJE NOVINA OČEKUJE VAS POKLON – PVC IZOLIR-TRAKA

kurir, poklon, izolir traka
foto: Kurir

Svako ko je imao priliku da povezuje električne provodnike u domaćinstvu susreo se sa izolir-trakom. To je praktičan izolacioni materijal koji svaki električar ima kod sebe, ali i svaki uradi sam majtor je ponosni vlasnik ove praktične trake.

Ova neverovatna traka je otporna na prašinu, UV zračenje, vlagu, prljavštinu, kiseline, alkale, rastvarače, a moguća je primena u širokom rasponu temperatura.

Između ostalog, najčešće se traka koristi za ručno izolovanje električnih provodnika, tj. žica koje provode struju.

Pakovanje: 1 kom/folija

Radna temeratura: od 0 do +80°C

Boja: crna

Dužina: 5 m

(Kurir.rs - Ekipa Kurira)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track