Najnovije vesti

KAKO SE META BELIVUKA VOTKA KRIO NA SAHRANI KUMA LUKE BOJOVIĆA? Okruživali ga telohranitelji i čuvali neprobojnim kišobranima
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

zbog njega velja planirao da prekine odmor od klanja

KAKO SE META BELIVUKA VOTKA KRIO NA SAHRANI KUMA LUKE BOJOVIĆA? Okruživali ga telohranitelji i čuvali neprobojnim kišobranima

Crna Hronika
11:51h

Veljko Banović, zvani Votka, jedan od najbližih saradnika Luke Bojovića i Filipa Koraća, bio je meta Veljka Belivuka i njegova kriminalne grupe.

Plan je navodno bio, da Banovića ubiju nakon što "reše" Milana Ljepoju iz Niša. Kako se navodi u optužnici Veljko Belivuk je zbog Banovića nameravao da prekine "planirano odmor od klanja".

Votka, je poslednji put javno viđen u Srbiji 2018. godine, na sahrani Dragoslava Miloradovića, kuma i jednog od najboljih prijatelja Luke Bojovića.

Filip Korać, Luka Bojović
foto: Aleksandar Jovanović, Profimedia

- Banovićevo prisustvo na sahrani odjeknulo je podzemljem. Pojavio se s nekoliko telohranitelja, koji su ga i kišobranima štitili od pogleda, ali i eventualnih napada. Upoznati tvrde da je reč o takozvanim neprobojnim kišobranima. Sudeći po tome, Banović je znao da je meta - objašnjava sagovornik Kurira i dodaje da postoje operativne informacije da je Banović i posle toga dolazio u Srbiju.

Veljko Banović Votka, sahrana
foto: Dado Đilas

- Belivukova poruka zapravo pokazuje da su na Banovića gledali kao na prioritetnu metu. Ništa manje truda nisu ulagali ni da dođu do Filipa Koraća, upravo fotografije ubijenog Gorana Veličkovića, na čijim su leđima nožem napisali "Korać pi*ka", svedoče da su želeli i njega da se dokopaju - objašnjava izvor.

Podsetimo, Bojović i Korać navodno blisko sarađuju sa škaljarskim klanom, dok je Belivuk prema navodima tužilaštva u bliskim poslovnim i prijateljskim odnosima s vođama suprotstavljenog kavačkog klana.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja