DETALJI NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE U KANJONU MORAČE: Žena iz Novog Pazara nastradala, muž se peo uz provaliju da dozove pomoć
Foto: Zaštita sredine Kolašin

sleteli s puta u korito reke

DETALJI NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE U KANJONU MORAČE: Žena iz Novog Pazara nastradala, muž se peo uz provaliju da dozove pomoć

Crna Hronika -

Srpska državljanka S. Z. (34) iz Novog Pazara poginula je u juče ujutru kada je automobil marke "opel", u kome je bila s porodicom, sleteo s puta u kanjon Morača kod Kolašina. Tom prilikom povređen je i njen sin (13).

Kako Kurir saznaje, nesreća je prijavljena juče oko 9.15 u mestu Subadanj na magistralnom putu Kolašin-Podgorica.

Kanjon Morače
foto: Zaštita sredine Kolašin

- Automobil "opel" u jednom trenutku sleteo je s puta u korito reke Morače. Verovatno je do nesreće došlo zbog klizavog kolovoza jer je prethodno padala kiša. Vozilo se prevrnulo nekoliko puta pre pada u reku Moraču - kaže sagovornik:

Sin u bolnici

- U trenutku prevrtanja u "opelu" je bila Novopazarka S. Z. na mestu suvozača, dok je njen suprug bio vozač, a njihovo dete (13) sedelo je na zadnjem sedištu. Nesrećna žena je stradala, a njen suprug je prošao s lakšim povredama. Sagovornik dodaje da je dečak povređen, a "opel" je bio smrskan.

kanjon Morača
foto: Zaštita sredine Kolašin

- Dečak je zadobio povrede kuka i hitno je transportovan u Urgentni centar u KC Podgorica. Zasad nije poznato tačno vreme kada se nesreća dogodila, jer se nakon sletanja "opela" u reku povređeni vozač izvukao iz smrskanog vozila. - On se peo uz provaliju kako bi dozvao pomoć. Uspeo je da izađe na magistralni put i zaustavi prvo vozilo koje je prošlo i tada je pozvana policija, služba spasavanja i Hitna pomoć.

kanjon Morače
foto: Zaštita sredine Kolašin

Crna tačka

Željko Darmanović, komandir Službe zaštite i spašavanja Kolašin, rekao je za Kurir da je izvlačenje tela stradale i povređenih bilo otežano, kao i da je ovaj deo puta poznat po nesrećama.

- Automobil je većim delom bio u vodi, pa je to dosta otežalo izvlačenje putnika - kaže Darmanović i nastavlja:

kanjon Morača
foto: Zaštita sredine Kolašin

- Na istom mestu 10. oktobra dogodila se nesreća, ali smo tada uspeli da spasemo putnike. Mesto na kom se dogodilo sletanje vozila u korito reke je prav put, nema oštru krivinu, ali iz nekog razloga ovde se dešavaju nezgode - rekao je komandir za Kurir.

Sudari

Ginuli Srbi

Kanjon Morače poznat je kao nezgodan deo puta kroz Crnu Goru. Na ovom mestu i ranije su ginuli državljani Srbije, pa je tako u avgustu 2018. poginuo I. F. u sudaru auta i kamiona. Godinu dana kasnije, u kanjonu je stradao motociklista M. D., koji se sudario sa automobilom i pao u provaliju.

(Kurir.rs - B. Travica)

Bonus video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track