DŽONIĆEV SIN KLONUO U ZATVORU: Garderoba sina poslata na VEŠTAČENJE, da li su imali ALIBI ZA NOĆ STRAVE!
Foto: Privatna Arhiva

UBISTVO U ALEKSINCU

DŽONIĆEV SIN KLONUO U ZATVORU: Garderoba sina poslata na VEŠTAČENJE, da li su imali ALIBI ZA NOĆ STRAVE!

Crna Hronika -

Istražitelji su nakon hapšenja bivšeg vatrogasca Gorana Džonića, ali i njegovih sinova, uzeli telefone i odeću Stefana Džonića i odneli ih na veštačenje, otkriva izvor Kurira.

Da podsetimo, Goran Džonić uhapšen je zbog sumnje da je u noći između 26. i 27. septembra u selu Moravac kod Aleksinca ubio svog brata od tetke Gorana Đokića, njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju. Tela je bacio u jamu i zapalio, a kasnije je u ataru sela Tešica spalio i njihov "folksvagen pasat". Uhapšen je tri nedelje kasnije, a prilikom hapšenja u zločin je umešao svoje sinove Stefana i Milana, kao i meštane Moravca, braću Kostadina i Aleksandra Miloševića.

žrtve
žrtvefoto: Privatna Arhiva

- Goran Džonić je posle zločina, kako se sumnja, novac koji je uzeo od Đokića spakovao u usisivač i zakopao ga na imanju svog sina Stefana pod jednom šljivom, a kasnije je pretragom u garaži pronađena kutija sa još novca. On je u priču umešao sinove, koji su uhapšeni - priča izvor Kurira.

Alibi

- Istražitelji su nakon hapšenja od Stefana Džonića oduzeli telefone, a u prisustvu njegove majke Suzane navodno su uzeli i njegovu odeću, koju su poslali na DNK analizu, kako bi se utvrdilo da li on ima veze sa zločinom u Moravcu - objašnjava izvor Kurira upućen u istragu koja se vodi zbog trostrukog ubistva kod Aleksinca.

Tragovi u kupatilu

Prao ruke posle ubistva?

Goran Džonić, kako je Kurir već pisao, osim što je zakopao novac na Stefanovom imanju, posle zločina je, kako se sumnja, otišao u kuću svog sina u Moravcu, gde je u kupatilu oprao krv sa sebe. Prema rečima našeg izvora, istražitelji su u kući Stefana Džonića pronašli tragove koji ukazuju na to da je osumnjičeni boravio tu.

- U kupatilu su navodno pronađeni određeni tragovi, koji ukazuju na to da je osumnjičeni posle masakra bio tamo. Tragovi su poslati na veštačenje, a sumnja se da je Goran u sinovljevom kupatilu prao tragove krvi s ruku i kože, koji su prilikom ubistva i paljenja tela ostali na njemu - objašnjava naš izvor.

Posebnu sumnju da se nešto desilo u kupatilu bacila je izjava Suzane Džonić, Goranove supruge, koja je u tužilaštvu tvrdila da se ovaj objekat ne koristi.

- Goran je rekao da se kupatilo koristi, dok je njegova žena dala sasvim suprotan odgovor. Rekla je da to kupatilo nije u funkciji. Tužilac ih nije bez razloga pitao za to kupatilo. Verovatno su u njemu nađeni tragovi koji imaju veze sa zločinom - kaže izvor.

Kako objašnjava, odeća drugog sina Milana, koji je vatrogasac kao i otac, nije oduzeta.

- Veruje se da Stefana podrobnije ispituju i proveravaju jer je novac ipak pronađen u njegovoj kući. On je kobne noći, kako je sam ispričao, a potvrdile su i njegove kolege iz Vojske Srbije, bio na terenu u Kopnenoj zoni bezbednosti. Njegov brat je, prema tvrdnjama kolega, istu noć proveo u vatrogasnoj jedinici u kojoj je zaposlen - navodi sagovornik iz istrage i dodaje:

- Ipak, istražitelji ne žele ništa da prepuste slučaju, pa se sve ove stvari detaljno analiziraju. Koliko je za sada poznato, forenzička veštačenja se vrše i u Nišu, ali i u Beogradu.

Pritvor

Kako je Kurir već pisao, braća Džonić nalaze se u pritvoru u niškom zatvoru.

- Oni se od hapšenja, krajem oktobra, nisu sreli nijednom, kako već nalažu pravila. Ipak, svakodnevno se kod stražara raspituju jedan za drugog, a u pritvorskoj jedinici posećuje ih majka Suzana. Milan je klonuo duhom, dok se Stefan stoički drži - navodi izvor i podseća da je mladićima porodica odmah angažovala advokata Filipa Domazeta, dok Gorana Džonića i dalje brani advokat po službenoj dužnosti.

pretraga imanja džonića
pretraga imanja džonićafoto: Marko Smiljković

- Porodica je uverena u njihovu nevinost, a čak je i Goran Džonić, zbog koga se nalaze u pritvoru, promenio ploču i molio da ih puste na slobodu jer oni nisu umešani u zločin. Verovatno je čuo da su sinovi bili kivni na njega, mada i sami mladići ne veruju da je njihov otac sam ubio Đokiće - objašnjava izvor Kurira iz istrage.

Istraga

Iza rešetaka

Goranu Džoniću, njegovim sinovima, ali i braći Kostadinu i Aleksandru Miloševiću produžen je pritvor, u kome se nalaze već više od mesec dana.

- Iako za sada sve upućuje na to da je Džonić sam ubio svoje rođake Đokiće, njegovi sinovi i braća Jojke, uprkos alibiju, verovatno će ostati u pritvoru sve dok se ne završe apsolutno sva veštačenja u ovom predmetu - otkriva izvor Kurira.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track