POČELO SUĐENJE BRAĆI RAKOČEVIĆ ZBOG TEŠKOG UBISTVA NA BANJICI: Izneli odbranu pa objasnili kako je stradao Lepojević
Foto: Nemanja Nikolić, Instagram

sud odbio ukidanje pritvora

POČELO SUĐENJE BRAĆI RAKOČEVIĆ ZBOG TEŠKOG UBISTVA NA BANJICI: Izneli odbranu pa objasnili kako je stradao Lepojević

Crna Hronika -

Pred Višim sudom u Beogradu danas je počelo suđenje Petru Rakočeviću i njegovoj braći Radovanu i Urošu zbog teškog ubistva Filipa Lepojevića (18) prošle godine na Banjici.

Braća Rakočević iznela su danas odbranu na suđenju za ubistvo Filipa Lepojevića.

Petar Rakočević, optužen da je ubio Filipa, plačnim glasom je ispričao da su on u brat Uroš napadnuti nekoliko dana ranije, te da je živeo u strahu. Kako je objasnio, zločin se desio iz nehata jer je Filip uperio pistolj ka njemu.

- On ga je udario po ruci, ispao mu je pištolj, sagnuo se da ga podigne, a Filip ga je šutnuo. Udario ga je pištoljem po glavi, pa je oružje opalilo i Filip je pao.

On tvrdi da pucnjavi nije prethodio razgovor. Objasnio je da je posle toga seo sa braćom u kola i zvao inspektore s kojima je bio na vezi zbog napada koji se desio par dana ranije.

Njegov brat Uroš priznao je da je ranio Aleksu Đukanovića i to iz pištolja svog brata Petra, jer je mislio da on vadi oružje iz kola.

Radovan je rekao da on ni u koga nije pucao, samo je vozio auto. Advokati su tražili ukidanje pritvora, ali je sud to odbio. Suđenju je prisustvovao otac braće Rakočević.

(Kurir.rs/J. Ivić)

Bonus video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track