02:50

GORAN DŽONIĆ JE IZVRŠILAC UBISTVA! Bivši niški inspektor o novim dokazimaBIO JE SAM, SVAKO IMA PRAVO DA SE BRANI SVIM SREDSTVIMA

ČEKA SE OPTUŽNICA

GORAN DŽONIĆ JE IZVRŠILAC UBISTVA! Bivši niški inspektor o novim dokazima: BIO JE SAM, NJEGOVE LAŽI UKAZUJU NA KRIVICU

Crna Hronika -

Novi dokazi zasnovani na forenzičkim analizama govore da je neposredni izvršilac trostrukog ubistva porodice Đokić iz Aleksinca, Goran Džonić.

Goran Braun, bivši zamenik načelnika Policijske uprave u Nišu kaže da se dolazi do klasične situacije u kojoj će biti izbačene negativne interpretacije bivšeg vatrogasca Džonića.

On uskoro očekuje podizanje optužnice i početak suđenja.

"Nacionalni institut za forenzičku analizu pri MUP je vrlo kvalifikovana isntitucija koja je analiza do sada već došla da je neposredni izvršilac ubistva Džonić. Takođe, savremena tehnika je došla do tog nivoa da teško koji izvršilac može da pobegne od odgovornosti za izvršenio krivično delo", smatra bivši inspektor.

Mladem radulović, Goran Braun
foto: Kurir TV

Prema njemu, samo je pitanje koliko će vremena trebati tužiocu da sistematizuje te dokaze kako bi se pristupilo pravnim procedurama koje će dovesti do dokazivanja izvršioca krivičnog dela.

Kada su u pitanju kontradiktorne izjave, sagovornik Kurir televizije ističe da svako ima pravod a se brani svim sredstvima.

"Laži koje se stalno upotrebljavaju su samo dokaz da je taj čovek prilikom izvršenja i pripremanja svih radnji, iako je samo osumnjičen, ukazuju da je ipak neposredni izvršilac, da je bio sam, da je vrlo ozbiljno poremećena ličnost", naglasio je Braun i dodao da se nada da će optužnica biti što pre podignuta, a slučaj rasvetljen.

Mladen Radulović, urednik portala Kurir.rs smatra da Džonić ne preza ni od čega u pokušaju da odgovornost prebaci na drugog.

Mladem radulović, Goran Braun
foto: Kurir TV

"Ad hok izmišlja nove izgovore kad god mu predoče neki novi dokaz, ali čim je izvršio tako monstruozno delo, od takvog čoveka sve može da se očekuje. Njegov sin je suočen sa DNK tragovima koji su ostavljeni na pištolju, policija je intenzivnije pristupila istrazi, pre svega njegovoj ulozi u zločinu. Goranovi sinovi su rekli da nisu znali za taj pištolj, sad ispada da su ipak znali. Istraga je u toku, a ti DNK tragovi mogu biti ostavljeni u kontaktu sa garderobom sinova", ispričao je Radulović.

On je naglasio da su Džonićeve izjave u trenutnoj istrazi, ali to nisu izjave pred sudom i sudski dokazi.

"Policija odlučuje u kom smeru usmerava istragu, on će biti na sudu suočen sa direktnim dokazima, snimcima sa kamere i DNK tragovima", zaključio je urednik Kuriraovog portala.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

04:10

RADULOVIĆ O DNK DOKAZIMA U SLUČAJU DŽONIĆA: Ovako su sinovi mogli da ostave tragove na pištolju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track