PREVARANTI VIDOVNJACI MI TUKLI BOLESNU SUPRUGU: Žena podigla kredit 200.0000 dinara da bi joj skinuli BAČENU MAGIJU i izlečili je
Foto: Shutterstock

nišlija tvrdi za kurir

PREVARANTI VIDOVNJACI MI TUKLI BOLESNU SUPRUGU: Žena podigla kredit 200.0000 dinara da bi joj skinuli BAČENU MAGIJU i izlečili je

Crna Hronika -

D. A. (63) kaže da je grupa prevaranata iz Bačke Palanke, pod izgovorom da skidaju crnu magiju, njegovoj bolesnoj ženi uzela veliki novac

Oboleloj Nišlijki je pre tri dana grupa iz Vojvodine uz fizičku silu otela 190.000 dinara nadomak njene kuće u naselju Crvena zvezda u Nišu. Suprug nesrećne žene D. A. (63) tvrdi za Kurir "da su se ti ljudi predstavili kao vidovnjaci, koji skidaju čini bačene magije".

Do sada je grupa prevaranata iz Bačke Palanke, koja čak ima i svog gurua sa umetničkim imenom, ovoj porodici, kako kaže D. A., uzela oko 260.000 dinara.

Podigla kredit

- Supruga je već neko vreme na terapiji i hvata se za svaku slamčicu da bi se izlečila, tako da je na društvenoj mreži Jutjub videla tu grupu i kontaktirala sa administratorom. Počela je prepiska i uplaćivana je, parcijalno, neka svota novca nekoj ženi čije smo ime rekli u policiji. Kada su joj tražili više, moja žena je takva - bolesna, ona je podigla kredit, dvesta i nešto hiljada dinara. Oni su se javili i došli sa čovekom pre neko veče, nešto malo dalje od naše kuće. Rekli su joj da u kovertu s parama stavi svoju sliku i sliku porodice kako bi je, navodno, izlečili. Ona je sa 190.000 dinara izašla sama na ulicu, kada joj je jedan od njih rekao da moraju do kola da odu s parama da bi s novca skinuli čini - priča ovaj Nišlija.

Sličan slučaj i kod Aleksinca

Nije mogao da se oženi, verovao da je proklet

Još nije poznato da li je to ista grupa koja je letos prevarila meštanina sela kod Aleksinca. Krajem septembra policija iz Aleksinca i Novog Sada uhapsila je pet osoba iz Bačke Palanke, osumnjičenih da su na prevaru od muškarca (36) uzeli više od 4,3 miliona dinara.

- Oštećenog je terao maler u životu, nije mogao da se oženi i imao je razne probleme. Stupio je u kontakt s prevarantima, a jedna žena ga je više puta, od jula do septembra, pozivala telefonom, govoreći mu da je pod dejstvom crne magije i da može i umreti, a zatim mu ponudila da mu skine čini uz novčanu nadoknadu. Oštećeni je doveden u zabludu, ali i u dugove, jer je pozajmljivao da bi skinuo prokletstvo.

On kaže da je u tom trenutku njegova supruga stisla novac, jer joj je nešto bilo sumnjivo.

Udarac u stomak

- Došlo je do nepoverenja i ona je jednu malu plastičnu kovertu stisla, pitajući: "Gde su vam kola", a oni su odgovorili: "Tu su blizu, navigacijom smo došli i za pola sata vraćamo novac." Ona nije dala kovertu, ali je od jednog od njih dobila jak udarac u stomak, tako da je ispustila kovertu, a dok se povratila, oni su otišli u nepoznatom pravcu - priča D. A. i dodaje da je sve prijavljeno policiji, da su i on i supruga dali izjave, tako da očekuje da pravda bude zadovoljena.

(Kurir.rs - M. S.)

bonus video:

05:50

POZNAVALAC VLAHA TVRDI DA MAGIJA NE POSTOJI: Kult mrtvih jako izražen, pokojniku čak namenjuju JUTARNJU ROSU I POJ PTICA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track