PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV SINA TEMERINSKOG TAJKUNA: Pijan divljao džipom po Novom Sadu, devojku ubio, mladića teško povredio
Foto: Facebook, S.S.

stravično

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV SINA TEMERINSKOG TAJKUNA: Pijan divljao džipom po Novom Sadu, devojku ubio, mladića teško povredio

Crna Hronika -

Optužnica protiv Ognjena K. (29) iz Temerina, koji se tereti za saobraćajnu nesreću na Beogradskom keju u Novom Sadu, u kojoj je život izgubila Milica Milićević (28) iz Novog Sada, a njen momak Zoran Janković (23) zadobio teške povrede, podignuta je, ali još nije potvrđena, sazanaje novosadski “Dnevnik”.

Ognjenu K. pritvor je produžen od 3. januara naredne godine.

Milica Milićević, Zoran Janković
foto: Printscreen/Instagram

Stravična saobraćajna nesreća, u kojoj su prekinuti snovi dvoje mladih umetnika, dogodila se u noći između 7. i 8. avgusta, kada je Ognjen K. reny roverom naleteo na mladića i devojku koji su se nalazili na skuteru kojim je upravljao Zoran .

Prema našim saznanjima, njih dvoje su se kretali svojom trakom u pravcu Žeželjevog mosta, kada ih je pokupio yip, baš u blizini zgrade u kojoj je stanovala Milica.

Prema rečima očevidaca, vozač se nije zaustavio nakon udesa nego je pobegao s mesta nesreće i tom prilikom udario u još jedno parkirano vozilo. Međutim, ubrzo je pronađen na osnovu registarske tablice koja mu je otpala i određeno mu je zadržavanje. On se sumnjiči za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanje pomoći povređenima.

Očevici, koji su odmah pozvali Hitnu pomoć i policiju, ispričali su da je devojka bila bez svesti, dok je mladić, iako u stanju šoka, bio u svesnom stanju.

Ekipa Hitne pomoći je poziv primila u 1.23 časa, a prema rečima portparola dr Zorana Krulja, na licu mesta su zatekli žensku osobu koja je, posle zbrinjavanja, u teškom i besvesnom stanju prevezena na odeljenje reanimacije Urgentnog centra KCV, dok je muškarac, takođe teško povređen, u svesnom stanju, prevezen na odeljenje hirurgije Urgentnog centra.

Nažalost, uprkos naporima lekara Urgentnog centra KCV, devojka je preminula, a mladić je, zbog prirode povreda, premešten na Institut za plućne bolesti u Sremsku Kamenicu. On je, prema nezvaničnim informacijama, zadobio povrede grudnog koša, odnosno prelom tri rebra, povrede leve potkolenice, ruke i glave.

Novi Sad, nesreća, preminula devojka, Milica Milićević
foto: S.S.

Kako su nakon tragedije ispričali prijatelji mladog para, Milica i Zoran su se zavoleli jer su ih spajala slična interesovanja. Oboje su umetničke duše, dobri mladi ljudi, đaci i studenti sa perspektivnim umetničkim karijerama. Milica je završila Akademiju umetnosti u Novom Sadu, smer filmske produkcije, a Zoran studira tamburicu na Akademije umetnosti i kulture u Osijeku. On je jedan od najtrofejnijih i najmlađih profesionalnih tamburaša, za koga svi koji ga poznaju kažu samo reči hvale, baš kao i za stradalu Milicu.

(Kurir.rs/Dnevnik.rs, D. N.)

Bonus video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track