ŽESTOK UDARAC ZA KARTEL NARKO-BOSA IZ SRBIJE: Jakšićev diler pao u Peruu! Zajedno planirali bekstvo!
Foto: printscreen

Specijalno tužilaštvo za borbu protiv droge

ŽESTOK UDARAC ZA KARTEL NARKO-BOSA IZ SRBIJE: Jakšićev diler pao u Peruu! Zajedno planirali bekstvo!

Crna Hronika -

Njegov šef Zoran Jakšić osuđen je na 25 godina robije zbog šverca 800 kilograma kokaina

Persi Paronija Arojo uhapšen jer je u decembru 2020. pokušao da pobegne iz zatvora Migel Kastro sa šefom Grupe Amerika Zoranom Jakšićem.

Persi Paronija Arojo, koji je bio glavni diler kokaina za kartele Los Balkanes i Grupa Amerika, u sredu je ponovo uhapšen jer je u decembru 2020. planirao da sa vođom bandi Zoranom Jakšićem pobegne iz zatvora u Peruu, prenose lokalni mediji.

Kako navode, Arojo je u avgustu 2018. godine osuđen na 29 godina zatvora, ali je dve godine kasnije pušten na osnovu dokumenta „habeas korpus“, prema kojem nije mogao da ostane u zatvoru ako za to nije bilo dovoljno elemenata.

- Međutim, Specijalno tužilaštvo za borbu protiv droge poništilo je taj dokument i Jakšićev saradnik je ponovo uhapšen. Istražitelji su saznali da je s njim pokušao da pobegne iz zatvora kroz tunel dugačak oko 200 metara koji su otkrili u blizini. Akciju je sproveo tim iz Odeljenja za specijalne istrage - objašnjava izvor španskih medija.

Javnost je prvi put čula za Aroja 29. jula 2015. godine, kada je uhapšen na farmi u Huaralu sa 75 kilograma kokaina, koji je navodno planirao da pošalje u Evropu.

Njegov šef Zoran Jakšić osuđen je na 25 godina robije zbog šverca 800 kilograma kokaina. On je takođe u više navrata pokušavao da pobegne iz zatvora.

Zoran Jakšić
foto: Printscreen

Poslednji pokušaj bekstva imao je u aprilu ove godine, ali je policija to saznala i prebacila ga u strogo čuvani zatvor u vojnoj bazi Kalao.

- Zbog njegovog premeštaja mobilisan je čitav kontigent agenata iz specijalne jedinice SUAT kako bi sprečili eventualni Jakšićev pokušaj bekstva - preneli su tada lokalni mediji.

Prethodni pokušaj bio je 2020. upravo sa Arojom. Policija je ustanovila da su godinu dana ranije počeli da pripremaju plan bekstva. Kada je Jakšić shvatio da ne može da iskoristi tunel, navodno je glumio da je bolestan i tražio da ga vode na lekarski pregled. Hteo je da iskoristi nepažnju lekara i pobegne, ali je to sprečeno.

Imao 46 identiteta

Zoran Jakšić uhapšen je u julu 2016. godine u akciji američke DEA, u trenutku kada je sa lažnim dokumentima pokušao da otputuje u Ekvador. Kako je istraga otkrila, svih ovih godina tokom skrivanja u Južnoj Americi on je koristio čak 46 identiteta.

Kurir.rs/Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track