BURNO SUĐENJE ZA SAČEKUŠU NA BEŽANIJSKOJ KOSI Otac ubijenog Draga u sudnici uzviknuo: Samo ga pustite!
Foto: Privatna Arhiva

božović likvidiran pre 3 godine

BURNO SUĐENJE ZA SAČEKUŠU NA BEŽANIJSKOJ KOSI Otac ubijenog Draga u sudnici uzviknuo: Samo ga pustite!

Crna Hronika -

Na suđenju Milošu Ćeraniću (24), optuženom da je krajem novembra 2018. ubio crnogorskog državljanina Draga Božovića (21) na Bežanijskoj kosi, danas je u Višem sudu svedočio balističar Milan Kunjadić. On je u sudnici Višeg suda u Beogradu izjavio da je na Božovića ispaljeno šest hitaca, od kojeg je jedan pogodio mladića u glavu! Kunjadić je istakao da nije utvrđeno da je iz revolvera pucao Ćeranić.

"Dva metka su pogodila oštećenog, a jedan stub na stazi gde je zatečen. Na rukama pokojnika nema tragova da je pucao", precizirao je veštak.

Iako je Kunjadić tvrdio da ne postoji revolver sa šest polja i šest žlebova, balističar Vlada Kostić, kojeg je angažovala odbrana, dostavio je sudu dopis da takvo oružje proizvodi firma iz Nemačke. On je naglasio da je taj podatak dobio naknadno.

"Eto, sada da i vi znate", rekao je balističar Kostić sudiji i Kunjadiću, zbog čega ga je sudija opomenula da se tako ne obraća strankama.

Tvrdi da je pucao u samoodbrani

Kunjadić mu je odgovorio da takav podatak sigurno poseduje Nacionalni kriminalistički centar MUP. Suđenje je počelo iznova zbog izmene u sastavu veća, a optuženi je ostao pri izjavi da je pucao, ali u samoodbrani, i to slučajno.

U sudnicu su juče došli došli sestra i roditelji ubijenog Božovića. Dok je Kunjadić govorio o tome kako je metak pogodio Božovića u glavu, njegova majka je pokrila lice rukama.

Ostaje u pritvoru

Kada je advokat Ivana Ostojić, branilac Božovića, zatražila da se njenom klijentu posle tri godine ukine pritvor ili zameni elektronskom nanogicom, otac ubijenog je glasno negodovao i rekao: "Samo ga pustite"! Ostojićeva je navela da ne stoje više razlozi za pritvor pošto više ne postoji opasnost da bi njen klijent počinio krivično delo.

Tužilac se usprotivila njenom zahtevu. Sud nije prihvatio predlog odbrane, a sledeće suđenje je zakazano za 20. januar iduće godine kada treba da bude saslušan veštak medicinske struke Aleksandar Božović.

Drago Božović, rodom iz Nikšića, izrešetan je u "sačekuši" na Bežanijskoj kosi u Beogradu, krajem novembra 2018. Podlegao je povredama 1. decembra u bolnici. On je ranjen sa više hitaca u Ulici Nede Spasojević kod broja 6, u blizini vrtića, na Bežanijskoj kosi.

(Kurir.rs/Objektiv/D. Ćuruvija)

Bonus video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track