UBIJEN ŠKALJARAC, A NE ARKANOVO KUMČE: Sin Raka Dilingera nestao pre 23 godine i još nije pronađen
Foto: Facebook, Printscreen Youtube/ WAR NEVS

raspitivao se o očevoj smrti

UBIJEN ŠKALJARAC, A NE ARKANOVO KUMČE: Sin Raka Dilingera nestao pre 23 godine i još nije pronađen

Crna Hronika -

Ni nakon više od 23 godine nije poznata sudbina Nikolasa Stanišića, sina Radosava Stanišića zvanog Rako Dilinger, koji je poslednji put viđen početkom avgusta 1998. godine na miločerskoj plaži. O njegovom nestanku detalji se ne mogu dobiti ni iz podgoričkog Višeg tužilaštva, jer kako je objasnila rukovodilac i portparol ove institucije Lepa Medenica, povodom ovog slučaja nije formiran predmet.

Pojedini mediji, podsetimo, objavili su da je žrtva "kavačkog" kriminalnog klana prošle godine bio upravo Dilingerov sin Nikolas Stanišić, rođen 1974, koga su nazvali "Arkanovim kumčetom", s obzriom na to da su njegov otac Rako i Željko Ražnatović bili bliski prijatelji.

Prema saznanjima "Novosti", žrtva je Podgoričanin Nikola (od oca Zorana) Stanišić, koji je, prema operativnim podacima policije, važio za osobu blisku "škaljarskom klanu" i koji je navodno imao zadatak da opservira kuću i kretanje Slobodana Kašćelana.

Radoslav Stanišić, Raka Dilinger
foto: Facebook

"Novosti" su uspele da stupe u kontakt sa porodicom Raka Dilingera. Njegov brat, Cetinjanin Dejan Stanišić, ne krije ogorčenost na državne organe koji ništa nisu uradili da njegov sinovac bude pronađen. Kaže da ne postoje reči kojima bi se mogao opisati užas koji porodica preživljava svih ovih godina.

- Kako vreme prolazi, prolazi i nada da će se bilo šta otkriti u ovoj zemlji u kojoj nijedna državna institucija ne vodi računa o sopstvenim građanima, posebno ne u ovakvim slučajevima - kaže Dejan Stanišić. - Nikakve veze i novosti nemam od bilo kojeg tužilaštva, bilo kojeg tužioca koji se bavi nestankom mog sinovca i smrću moga brata.

Porodica, ipak, ne gubi nadu da će doći, kako kaže Stanišić, neko novo vreme i novi ljudi, koji neće dozvoliti da veo istorije padne na sve ono što se dogodilo njegovog porodici.

- Poslednje što znam o mom sinovcu jeste da je sa svetostefanske plaže, 5. avgusta 1998. godine, otišao skuterom za Budvu i tu mu se gubi svaki trag. Tek ovog leta neki internet portali su objavili priču da je reč o mom sinovcu, ali se Tužilaštvo nije interesovalo odakle novinarima takve tvrdnje - kaže Stanišić.

Raka Dilinger bio je suvlasnik kasina "Randevu", čije je otvaranje bilo planirano za leto 1997. u hotelu "Maestral" u Miločeru. Međutim, ubijen je pre toga: u ranu zoru, 25. februara 1997. godine, kada je nepoznata osoba ispalila u njega rafal iz "kalašnjikova" dok je sa prijateljima izlazio iz hotela "Mogren". Pogođen je s četiri metka i prevezen u bolnicu, gde je preminuo. Utvrđeno je da se ubica nalazio na terasi budvanskog hotela, odakle je ispalio rafal na Dilingera.

RASPITIVAO SE O OČEVOJ SMRTI?

Stric nestalog Nikolasa Stanišića ističe da je njegov sinovac bio primeran mladić, bez kriminalne prošlosti. Otkriva i svoje sumnje šta je motiv njegovog nestanka:

- Moja pretpostavka je da se on raspitivao u vezi sa očevom smrti - dodaje Dejan Stanišić.

(Kurir.rs/Novosti)

Bonus video:

02:10

VELIKA AKCIJA ŠPANSKE POLICIJE: Na Kanarima pohapšeni škaljarci, kod njih nađeno 400 kg kokaina i pola miliona evra u kešu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track