ZAŠTO MATEJEVI DRUGOVI JOŠ NE MOGU DA BUDU ISPITANI U HRVATSKOJ: Otkriveno šta se dešava s mladićima i šta se čeka
Foto: Branka Travica

15. dan potrage

ZAŠTO MATEJEVI DRUGOVI JOŠ NE MOGU DA BUDU ISPITANI U HRVATSKOJ: Otkriveno šta se dešava s mladićima i šta se čeka

Crna Hronika -

U potragu za nestalim Matejom Perišem (27) iz Splita uključene su jedinice MUP-a, Žandarmerije.

Istražitelji su do sada uspeli da utvrde kuda se Periš kretao kritične noći, ali ne i zbog čega.

- Pokušavaju da otkriju zašto je Matej iznenada, bez jakne i sam, izašao iz kluba "Gotik", u kom je bio s drugovima. Takođe, pokušavaju i da dobiju odgovor na pitanje zašto Matej trči po izlasku iz kluba - objašnjava naš sagovornik.

On dodaje da bi odgovor na ova dva, po nekima izuzetno važna pitanja mogli da daju Periševi prijatelji, koji su pre nekoliko dana napustili Beograd i vratili se u Split.

10:42

Rekonstrukcija kretanja Mateja Periša u noći nestanka

- Oni su u Srbiji ispitani nekoliko puta, prošli su i poligrafsko testiranje, a svakako će opet biti saslušani u Hrvatskoj. Ali neki od njih trenutno imaju koronavirus, pa se čeka da ozdrave, kako bi mogli da daju izjave i razjasne još neke nejasnoće - kaže naš sagovornik i dodaje "da je očigledno da je Matej želeo negde da ode, čim je pokušao da zaustavi taksi, ali je potom sasvim nejasno zbog čega se zaputio ka reci, gde ga je kamera poslednji put snimila".

Načelnik Uprave kriminalističke policije i pomoćnik direktora policije RH Antonio Gerovac izjavio je na konferenciji za medije da su prijatelji nestalog krucijalni izvor informacija.

- Srpska policija je detaljno sa njima razgovarala. Istražitelji koji rade na slučaju su najsikusniji istražitelji i moram reći da se radi o pravim profesionalcima. Hrvatska policija će preduzeti određene radnje u odnosu na prijatelje, da se pojasne određene nedoumice koje postoje u delu nestanka. Obavljaće se s njima razgovori dok god mi to smatramo da treba - napomenuo je Gerovac.

Ekipa od sedam mladića iz Splita prvo je automobilima otišla u Zagreb, a zatim su tamo iznajmili kombi s kojim su krenuli 30. decembra u Beograd gde su iznajmili apartman. Detaljno su pretražene biografije svih prijatelja iz kojih proizlazi da su svi obrazovani ili sportisti. Javnosti je već poznato da su među ekipom bila dva brata koja su već imenom i prezimenom govorila za medije. Navodno je reč o sinovima viđenijeg splitskog preduzetnika. Jedan od njih studirao je na zagrebačkom PMF-u. Osim njih i Mateja, u kombiju su bila još četvorica mladića između 25 i 29 godina.

(Kurir.rs)

Bonus video:

05:47

Ekskluzivno iz Splita! Oglasila se devojka Mateja Periša

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track