ISPRAVKA LJUDE ALARMIRAO ZVUK NA SNIMKU MATEJA PERIŠA, ALI NIJE AUTENTIČAN: Evo šta je prava istina snimka ispred restorana
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen/Youtube

snimak

ISPRAVKA LJUDE ALARMIRAO ZVUK NA SNIMKU MATEJA PERIŠA, ALI NIJE AUTENTIČAN: Evo šta je prava istina snimka ispred restorana

Crna Hronika -

Regionalni mediji, među kojima i Kurir, objavili su tvrdnju da viralni snimak iz restorana Savanova u Beogradu otkriva nove detalje u slučaju nestanka Mateja Periša. Ipak, zvuk sa snimka nije autentičan.

Potraga za nestalim Matejem Perišem (27) iz Splita ušla je u 18 .dan.

Matej je u glavni graad Srbije došao sa prijateljima kako bi proslavio doček nove 2022. godine, a provod u beogradskom klubu "Gotik" pretvorio se u noćnu moru. O tome gde je nestao već više o dve nedelje samo se nagađa, a policija i dalje pretražuje Savu i Dunav.

U medijima su se nedugo nakon Matejevog nestanka pojavili snimci sa nadzornih kamera na kojima se navodno nestali Splićanin vidi kako trči beogradskim ulicama u majici kratkih rukava. Srpska policija objavila je i rekonstrukciju događaja i trenutno se pokušava otkriti razlog zbog koga se Matej u laganom trku kretao baš prema restoranu “Savanova”.

Na snimku koja se i ranije pojavio na društvenim mrežama vidljivo je navodno Matejevo spuštanje stepenicama kod "Savanove", a šta se dogodilo nakon toga ostaje nepoznato.

Na društvenim mrežama i u medijskim člancima od tada su objavljena razna nagađanja, teorije zavere i glasine o tome šta se desilo Perišu. Među njima je i snimak objavljen na Jutjub kanalu "Nestali Matej Periš" koji je još jedan je u nizu neproverenih "tragova" u slučaju Peršinovog nestanka. Viralni snimak nastao je u spoljnom delu restorana Savanova u Beogradu, a pažnju je privukao jer se na njemu navodno čuje glas koji kaže "Sad ustani".

Stranica "Nestali Matej Periš" navela je da se na tom snimku - koji je nastao nešto pre tri sata u noći nestanka - nalazi možda "najveći detalj koji je svima promakao".

Portal Index je potom kontaktirao menadžera restorana Savanova Ljubomira Ilića, koji je potvrdio da nadzorne kamere u spoljnom delu njihovog restorana ne snimaju zvuk.

S obzirom na to da je snimak objavljen na spomenutom Jutjub kanalu drhtav, odnosno da se kamera trese, te da je na ekranu moguće videti odsjaj, može se zaključiti da je nastao snimanjem već postojećeg snimka nadzorne kamere, verovatno mobilnim telefonom, te da se zbog toga na njemu čuju zvukovi. Dakle, video objavljen na Jutjub kanalu "Nestali Matej Periš" nije autentičan.

Mladi Matej Periš iz Splita, podsetimo, nestao je u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra. Iz potpuno nepoznatih razloga Periš je oko 1.20 posle ponoći istrčao iz kluba "Gotik" u kojem je bio sa društvom i od tada mu se izgubio svaki trag.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:39

Deo trase kojom se kretao Matej Periš u noći nestanka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track