OVAKO JE INSPEKTOR STOLIĆ UPAO U KLOPKU: Pustili ga da PRVI UĐE U KUĆU STRAVE u Ritopeku i uhapsi MESARA, a onda su PALE MASKE
Foto: Zorana Jevtić, Ana Paunković, Stefan Stojanović MONDO

prodao se

OVAKO JE INSPEKTOR STOLIĆ UPAO U KLOPKU: Pustili ga da PRVI UĐE U KUĆU STRAVE u Ritopeku i uhapsi MESARA, a onda su PALE MASKE

Crna Hronika -

Bivši inspektor SBPOK Božidar Stolić uhapšen je 3. juna zbog sumnje da je sarađivao sa zloglasnim klanom Veljka Belivuka. Ubrzo je istraga otkrila neverovatne detalje njegove umešanosti u mutne poslove sa klanom, a osim toga, ispostaviće se da to nije jedini prestup koji je ovaj nekadašnji inspektor policije počinio.

Kada je početkom juna obelodanjeno da je Stolić uhapšen, ispostavilo se da su njegove kolege već dugo sumnjale da tadašnji inspektor sarađuje sa ekipom Velje Nevolje, koja je pohapšena nekoliko meseci ranije. Upravo zbog toga, on je pušten da prvi uđe u kuću strave u Ritopeku, a dozvoljeno mu je da uhapsi Marka Miljkovića, Belivukovu desnu ruku. Policija je imala informacije da je Stolić bio na vezi sa Belivukom još od 2020. godine.

- Osumnjičeni je Nevolji javljao kada se neko od njegovih vojnika sumnjiči za ubistva ili trgovinu drogom, kao i kada će policija da obavi pretres njihovih štekova... Stolić je, takođe, na sve načine sabotirao istrage i često navodio kolege na pogrešan trag, a za sve te "usluge" dobijao je novac, po nekoliko stotina evra - rekao je tada naš sagovornik i dodao:

- Kada je 4. februara uhapšen Belivuk i njegova banda, Stolić je odmah nakon toga stupio u kontakt za Zvicerom i njemu nastavio da prenosi službene tajne iz istrage. Naravno, za sve to su znali inspektori koji su odranije nadzirali Stolića zbog njegovih veza sa mafijom.

Uhapšenom kapetanu policije, da ne bi "provalio" da je na merama, naređeno da uhapsi Belivukovu desnu ruku Marka Miljkovića, piše Informer.

- Stolić je zatim namerno pušten da prvi uđe u Veljin mafijaški štek u Ritopeku, gde je na najmonstruozniji način ubijeno više osoba, i da bude jedan od glavnih prilikom pretresa. Plan je bio da se isprati koje detalje iz istrage on prenosi šefu "kavčana" - naveo je tada izvor iz istrage i dodao:

- Takođe, Stolić je pušten i da radi uviđaj u Bačkom Brestovcu kada je otkrivena streljana na kojoj su Belivukovi vojnici uvežbavali pucanje... Čim je sakupljeno dovoljno dokaza da Stolić sarađuje sa mafijom, on je uhapšen.

Inače, Božidar Stolić je nakon hapšenja priveden u SBPOK, gde je podvrgnut poligrafskom ispitivanju. On je tada, između ostalog, upitan da li je sarađivao sa Veljkom Belivukom i Radojem Zvicerom i da li je od njih uzimao novac za osetljive informacije iz istrage. Stolić je na sva ta pitanja odgovorio odrično, ali se ispostavilo da je lagao. Nekoliko meseci nakon hapšenja, protiv Stolića i Filipa Golubovića, pripadnika zloglasnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, tužilac za organizovani kriminal podneo je optužni predlog..

Kako se navodi, postoji opravdana sumnja da je okrivljeni Stolić u svojstvu kriminalističkog inspektora za suzbijanje organizovanog kriminala u periodu od januara 2020. do 10.juna 2021. godine obaveštavao organizovanu kriminalnu grupa Velja Belivuka i Marka Miljkovića o merama i radnjama koje policija preduzima u cilju rasvetljivanja krivičnih dela ove organizovane kriminlne grupe.

On je te informacije dostavljao okrivljenom Goluboviću, a ovaj ih dalje prenosio šefovima zloglasnog klana. Osim saradnje sa klanom Belivuk-Miljkoivć, Stolić se našao na još jednoj optužnici. Naime, Više javno tužilaštvo u Požarevcu podiglo je optužnicu protiv Slađana Konstantinovića, brata zemunca Ninoslava Konstantinovića, za iznudu u pokušaju, dok se Stolić i agent BIA M.K. koji su uhapšeni zajedno sa njim terete za pomaganje u iznudi u pokušaju jer su pokušali da iznude jedan poznati restoran u okolini Požarevca.

Kurir.rs/Informer

bonus video:

00:19

Velja Nevolja pred tužiocem: Novi detalji u slučaju Belivuk-Miljković!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track