PONOVO SASLUŠAVAJU LEPU SPLIĆANKU I MATEJEVE DRUGOVE! Sumnjiv je jedan iskaz, a moraće da daju odgovore na još neka pitanja
Foto: Privatna Arhiva, screenshot Instagram

POTRAGA NE PRESTAJE

PONOVO SASLUŠAVAJU LEPU SPLIĆANKU I MATEJEVE DRUGOVE! Sumnjiv je jedan iskaz, a moraće da daju odgovore na još neka pitanja

Crna Hronika -

Nakon što je hrvatska policija posetila Beograd kako bi prikupili materijal u vezi sa istragom nestanka Mateja Periša, danas će ponovo saslušati njegove prijatelje. Oni su se nakon prijave nestanka Mateja i saslušanja u beogradskoj policiji, vratili nazad u Hrvatsku

Pored prijatelja koji su bili sa njim te noći, danas će ponovo biti saslušana i Splićanka Maja S. koju je Periš kobne noći poslednju zvao na telefon, međutim ona se, kako tvrdi, nije javila.

Ponovnim saslušanjem, policija pokušava da utvrdi da li postoji nešto što se te noći dešavalo, a što do sada policiji nisu rekli.Prema informacijama koje su dostupne javnosti, oni do sada nisu znali da objasne gde je Matej kritične noći krenuo, zašto je u majici kratkih rukava istrčao iz kluba "Gotik" u kom su bili, da li je konzumirao neke narkotike i zašto odmah nisu krenuli da ga traže kada su videli da se ne vraća za njihov sto, prenosi Blic.

Prema dosadašnjim infromacijama, Matejevi prijatelji su navodno policiji rekli da je on možda te noći krenuo do apartmana na Dorćolu koji su zajedno iznajmili, međutim u tu verziju niko ne veruje, jer je gazda apartmana mladićima dao samo jedan ključ i on nije bio kod Mateja, s obzirom da su mladići posle izlaska otišli tamo i prespavali, a onda ujutru, kada su videli da im se drug ne vraća, otišli u policiju da prijave njegov nestanak.

Pored mladića, hrvatska policija će saslušati i Maju S., koja se poslednja čula sa Matejom. Ona je u prvom obraćanju javnosti nakon njegovog nestanka izjavila da joj je najžalije što se Mateju nije javila u pozivu koji je imala u 22.39 časova.

Matej se kretao u imućnom društvu. On je radio kao skiper. Jedan od njegovih drugova, s kojima je bio u Beogradu za novogodišnje praznike, završio je Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije, a njegovi poznanici su za hrvatski „Večernji list" istakli da je iz ugledne porodice i da mu je otac vlasnik građevinske i projektantske kompanije. Jedan od mladića je rukometaš, a jedan je završio matematičku gimnaziju.

Njegovi prijatelji nisu želeli da daju izjave za medije nakon nestanka Mateja, a nedavno se i pojavio snimak koji je razbesneo mnoge. Na njemu se vidi društvo kako uživa u dobrom provodu - prema jednoj verziji u pitanju je drug koji je bio sa Matejem u Beogradu na proslavi pre Nove godine, dok je prema drugoj reč o bratu Splićanke koja se poslednja čula sa Perišem pre nestanka, a koji nije bio u Beogradu u tom trenutku sa ostatkom društva. Video je svakako naišao na osudu.

Instagram korisnici iz Hrvatske su pre nekoliko dana u komentarima pisali i da su Matejevi drugovi i posle nestanka svog druga objavljivali na mrežama fotografije provoda u Beogradu što je izazvalo gnev mnogih komentatora koji nisu mogli da razumeju takvo ponašanje...

"Ljudi moji, to su mu prijatelji, deca lovatora... Za dotične se zna da vole da divljaju po Splitu i okolnim mestima, brza kola, skupa roba... Eno dotični nazdravlja uz čašu vina na instastoriju", napisao je, između ostalog, jedan od komentatora.

Podsetimo, Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra, nakon što je izišao iz kluba Gotik. Njegovo dalje kretanje pratile su sigurnosne kamere te je utvrđeno da je trčao beogradskim ulicama, iako ga niko nije jurio. Samo je u jednom trenutku pokušao je da zaustavi taksi, a onda je produžio do restorana Savanova, gde mu se gubi svaki trag. Kamere su "pokrile" devet minuta njegovog kretanja nakon izlaska iz Gotika sve do restorana Savanova, kao i njegov pokušaj da zaustavi taksi nakon kog je produžio do restorana na savskoj promenadi.

Kurir.rs/Mondo

bonus video:

08:29

Aleksa, ako ovo gledaš, vrati se kući, mama mnogo pati što te nema: Jurić u programu uživo UPUTIO PORUKU mladiću za kojim se traga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja