NAŽALOST SVE MANJE NADE DA JE MATEJ ŽIV, ČEKA SE DA TELO ISPLIVA: Slučaj nestanka skoro identičan davljenju sina Tomine savetnice!
Foto: Ana Paunković

potraga za momkom iz hrvatske

NAŽALOST SVE MANJE NADE DA JE MATEJ ŽIV, ČEKA SE DA TELO ISPLIVA: Slučaj nestanka skoro identičan davljenju sina Tomine savetnice!

Crna Hronika -

Kako Kurir nezvanično saznaje Matej Periš (27) iz Splita, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu,najverovatnije se, nažalost, udavio u Savi, a njegovo telo stiglo je do Dunava.

Iako policija već 22 dana neprekidno traga za nestalim Splićaninom, prema rečima našeg izvora iz istrage, šanse da se on nađe su sve manje i istražitelji su sve sigurniji da se mladić, nažalost, utopio.

- Veruje se da je njegovo telo iz Save prešlo u Dunav, te se samo čeka da ispliva.Beogradska policija ne odustaje, uložili su nadljudske napore da mladića nađu, a to su konstatovale i pohvalile kolege iz Hrvatske sa kojima su se susreli - kaže izvor i nastavlja:

- Reka je jaka i ide 10 kilometara na čas. Temperatura reke je između 4 i 5 stepeni u trenutku kad se Matej utopio, samo što njegovo telo nije leglo na dno niti je na površini. Ono je u nekom polukosom stanju okrenuto licem nadole pluta prema Dunavu. Nažalost prema brzini reke, Periš je sad već u reci Dunav i proći će određeni period dok telo ne ispliva - kaže naš sagovornik i dodaje da upravo zbog toga od Splićanina nema ni traga ni glasa više od 20 dana.

Inače, beogradski alas Renato Grbić koji je do sada imao priliku da priča s Nenadom Perišem, ocem nestalog Splićanina za Kurir kaže da telo po ovoj temperaturi ne može da ispliva.

- Telo je kao u frižideru! Kada je zima vremenski uslovi su katastrofa, da se sve ovo leti dogodilo telo bi isplivalo do sedam dana, ovako je situacija loša. Postoji mogućnost da se telo zakači za neku metalnu konstrukciju ili neki balvan jer toga puno u reci - kaže Renato i dodaje da je pitanje kada će se telo pronaći.

- Postoji mogućnost da se telo nađe za mesec ili dva to se nikad ne zna. Svakako kad dođe lepše vreme organizam počinje da truli i tada se organi polako odvajaju. Između ostalog i ta žuč kada pukne telo ispliva, a leš kada vidite on je otečen, jer su se organi rasuli.

renato grbić se sastao sa nenadom
renato grbić se sastao sa nenadom foto: Ana Paunković, Dragana Udovičić

Poznati beogradski alas rekao je i da je otac Mateja Periša i sam pitao šta se događa ukoliko je njegov sin u reci.

- Nenadu sam objasnio da je voda u ovom vremenskom periodu izuzetno brza, jaka i hladna. Raspitivao se i u ukoliko je njegov sin ušao u vodu, i potonuo kada bi mogao da ispliva i da se nađe telo. Nažalost, čoveka muče mnogobrojna pitanja. Nada poslednja umire i sve se nadamo da je živ - kazao je Renato i dodao:

- Tokom priče, između ostalog pitao me je da li je moguće da telefon daje signal i kada je u vodi i kako daje frekvenciju.Taj telefon mu daje veliku nadu da je živ. Takođe, ispitivao me je kakvo je voda u ovo doba godine i koje su šanse ako je ušao u Savu da se spase.

inspektor mup srbije prezentuje rekonstrukciju kretanja splićanina u noći nestanaka
inspektor mup srbije prezentuje rekonstrukciju kretanja splićanina u noći nestanakafoto: Prinskrin MUP Srbije

Ovaj slučaj gotovo je identičan nestanku sina tadašnje savetnice predsednika Tomislava Nikolića, Jasmine Mitrović Marić. Naime, dečak A.M. nestao je u Savi u martu 2013. godine kada se prevrnuo čamac u kome je bio sa komšijom.

- Telo je nađeno tek u maju i to u Dunavu u blizini Velikog Gradišta. Uslovi u kojima je nestao jako podsećaju na vreme u kom je nestao i Matej, te je ovaj slučaj gotovo identičan istražiteljima - rekao je izvor Kurira.

Podsetimo, MUP Srbije je dao celokupnu rekonstrukciju trase kretanja Mateja Periša nakon što je napustio klub "Gotik" u Beton hali i trčeći otišao Karađorđevom ulicom, preko Travničke ulice i došao do Save promenade gde se prema nadzornim kamerama restorana približio reci Savi.

- Signal baznih stanica njegovog telefona lociran je u reci Savi u 02.03 sata, da bi posednji signal uhvaćen u 02.05 sati tačno kod Beton hali odakle je mladić i pošao u 01.43 sata - podseća izvor.

Potraga za Perišem traje već 22. dana od strane srpske policije koja je uključila sva raspoloživa sredstva i ljude kako bi uspeli da nađu mladića iz Splita. Ovaj slučaj od samog nestanka prate brojne teorije zavere, nagađanja, lažne dojave, kao i ljude koji vode svoju istragu i glume detektive mimo policije.

na društvenim mrežama mnogi glume privatne detektive i raspravljaju o nestanku splićanina
na društvenim mrežama mnogi glume privatne detektive i raspravljaju o nestanku splićaninafoto: Privatna Arhiva, Shutterstock

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:14

Hangar u kom se skrivao Matej Periš

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track