SPAVAŠ LI MIRNO UBICO? ZAŠTO NISI STAO DA MI POMOGNEŠ? Na bilbordima u Loznici jeziva pitanja vozaču koji je ubio Ivanku!
Foto: Kurir.rs/T. Ilić

godinu dana nakon pogibije

SPAVAŠ LI MIRNO UBICO? ZAŠTO NISI STAO DA MI POMOGNEŠ? Na bilbordima u Loznici jeziva pitanja vozaču koji je ubio Ivanku!

Crna Hronika -

‘’Spavaš li mirno ubico?’’ je pitanje koje od pre nekoliko dana svetli sa elektronskog bilborda u centru Loznice na kome je i fotografija Ivanke Mićić (62) nastradale na putu Loznica–Tršić, 28. januara 2021. godine.

Pojavilo se uoči godišnjice saobraćajne nesreće u kojoj je nesrećnu ženu udario automobil, a vozač pobegao sa mesta nesreće.

- Bilbord treba da podseti javnost kako ni posle godinu dana ništa nije učinjeno na ovom slučaju, da nadležni državni organi ne rade svoj posao kako valja, da do sada niko nije zakonski sankcionisan zbog toga što je ugašen jedan život - kaže Ivankina ćerka Mirjana Mićić.

Prema njenim rečima jedino su urađena ‘’određena veštačenja kojima se dokazi koji postoje žele negirati’’.

Loznica, Ivanka Mićić
foto: Kurir.rs/T. Ilić

Podsetimo, Ivanka Mićić je, oko 20.15 sati, 28. januara prošle godine udarena automobilom, a vozač koji je pobegao sa mesta nesreće uhapšen je 23. februara, dan uoči najavljenog protesta održanog ispred lozničkog Osnovnog suda na inicijativu žitelja Tršića, Voćnjaka i Loznice nezadovoljnih načinom rada lozničkog Osnovnog javnog tužilaštva (OJT) u ovom slučaju.

Kako je tada saopšteno iz PU Šabac uhapšen je tridesetšestogodišnji muškarac iz Loznice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi. Sumnja se da je on upravljajući automobilom izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je poginula žena (62) iz okoline Loznice, a potom pobegao sa lica mesta. Policija je identifikovala automobil koji je po nalogu Tužilaštva poslat na veštačenje kako bi se utvrdilo da li je reč o vozilu koje je učestvovalo u nezgodi. Posle završenog veštačenja i utvrđivanja činjeničnog stanja, policija je, po nalogu tužilaštva, uhapsila osumnjičenog, a sudija za prethodni postupak lozničkog suda doneo je tada rešenje o određivanju pritvora do 30 dana.

Loznica, Ivanka Mićić
foto: Kurir.rs/T. Ilić

Na održanom protestu Mirjana je rekla da je loznička policija ‘’danonoćno radila svoj deo posla’’, ali da lozničko Tužilaštvo nije. Osnovni sud u Loznici dan posle protesta posetila je ministarka pravde Maja Popović. Ona je održala sastanak na kome su bili predsednica lozničkog Osnovnog suda, predsednik Višeg suda u Šapcu i predsednik Apelacionog suda u Novom Sadu, kao i postupajući tužilac lozničkog OJT, Viši tužilac u Šapcu i Apelacioni tužilac iz Novog Sada. Posle sastanka je saopšteno da je formirana komisija koja će ispitati sve okolnosti ove saobraćajne nesreće.

Godinu dana je prošlo, ali nema sudskog epiloga ko je odgovoran za Ivankinu pogibiju zbog čega je njena ćerka odlučila da podseti javnost na taj slučaj.

Inače, ovo nije prvi put da se lozničkoj javnosti ukazuje na ovaj događaj. Početkom februara prošle godine, pošto ni posle dve nedelje od nesreće nije bilo zvaničnih informacija ko je upravljao vozilom kojim je nesrećna žena udarena, u centru grada, na više mesta, osvanuli su plakati sa likom nastradale žene i pitanjem upućenom nepoznatom vozaču - Zašto, zašto nisi stao da mi pomogneš?

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track