JOCA AMSTERDAM PODNEO ZAHTEV ZA OBNOVU POSTUPKA U SLUČAJU "OLIMP": Kralj podzemlja traži ukidanje izdržavanja kazne
Foto: Privatna Arhiva

Nezadovoljan

JOCA AMSTERDAM PODNEO ZAHTEV ZA OBNOVU POSTUPKA U SLUČAJU "OLIMP": Kralj podzemlja traži ukidanje izdržavanja kazne

Crna Hronika -

Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam predao je zahtev za obnovu postupka Višem sudu za predmet "Olimp" u kojem je osuđen za podstrekivanje na ubistvo Gorana Marjanovića zvanog Goksi Bombaš i Dušana Krstića zvani Duca sa Olimpa.

Goran Bombaš
Goran Bombašfoto: Instagram printscreen

Marjanović je, podsetimo ubijen 18. jula 1995. godine u kafiću koji se nalazio u sklopu Sportskog centra "Olimp" na beogradskoj Zvezdari. Zajedno s Marjanovićem stradala je i njegova devojka Marija Đorđević, dok je troje gostiju kafića teško povređeno. Za izvršenje ovog dela osuđeni su Bojan Milosavljević i Miodrag Prodanović na po dvadeset godina zatvora dok je Joca dobio petnaest godina za podstrekivanje.

Joca Amsterdam, sahrana, tast
foto: Zorana Jevtić

Kralj beogradskog podzemlja, kako saznajemo, traži ukidanje izdržavanja kazne kao i to da se u ovom slučaju brani sa slobode. Tokom ovog procesa kako su mediji izveštavali Krstić nije saslušan jer je bio u zatvoru u Australiji.

Jocićeva supruga Vera Milosavljević, potvrdila je da je njen suprug podneo zahtev za obnovu postupka u slučaju "Olimp".

- Tačno je, moj suprug je podneo zahtev krajem decembra za obnovu ovog postupka. Nadamo se da će se istina konačno utvrditi jer moj suprug prema svim dokazima koje je tokom procesa predočio nadležnim organima nema nikakve veze sa podstrekivanjem za šta je osuđen. Verujem da će ovoga puta slučaj biti rešen - rekla je Vera za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track