ZVICER LOCIRAN U BEOGRADU PRE UBISTVA STANKOVIĆA: Rokovnik bivšeg načelnika policije otkrio NOVE DETALJE sačekuše
Foto: screenhsot, Privatna Arhiva

istraga

ZVICER LOCIRAN U BEOGRADU PRE UBISTVA STANKOVIĆA: Rokovnik bivšeg načelnika policije otkrio NOVE DETALJE sačekuše

Crna Hronika -

Dve beležnice oduzete od bivšeg načelnika policije Dejana Milenkovića Bagzija koje se koriste kao dokaz protiv njega i nekadašnje državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović za zloupotrebu službenog položaja sadrže informacije koje bacaju novo svetlo na ubistvo nekadašnjeg vođe navijačke grupe Janjičari Aleksandra Stankovića.

Pozivajući se na detalje iz optužnice Krik navodi da se u kožom oivičenim rokovnicima nalaze podaci koje je Milenković zapisivao od 2016. do 2018. godine. U njima je prema optužnici zapisano da je vođa kavačkog klana Radoje Zvicer viđen u Beogradu pre i posle likvidacije Stankovića 13. oktobra 2016. godine u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

- Zvicer kod fontane, "golf 6", Novi Beograd, trenerke, opušten - zapisano je navodno početkom oktobra 2016.

- Teget "golf 6", ujutru, Radoje Zvicer, Ada Ciganlija, 8-9 sati - piše u beležnici pod datumom 23. oktobar 2016. godine.

Navodi se da je bivši načelnik policije planirao i da razgovara s ozloglašenim bosanskim kriminalcem Darkom Elezom za koga se sumnja da je blisko povezan sa Dijanom Hrkalović i Zvicerom.

- Razgovor: Darko Elez, priprema. Vreme: sreda. Rad: tema ubistvo Saleta Mutavog - navodno piše u Milenkovićevoj belešci.

Ometao istragu ubistva na šinama

Dejan Milenković optužen je da je prema naređenju Dijane Hrkalović navodno ometao istragu koja se vodila protiv Veljka Belivuka zbog učešća u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića 2017. godine u slučaju koji je u javnosti poznat kao "ubistvo na šinama".

Tužilaštvo tvrdi da Milenković nije na vreme sudu predao izveštaj o veštačenju Belivukovog telefona pa je mu je na taj način pomogao.

Zasad nije poznato iz kog je razloga policajac želeo da razgovara upravo s Elezom, ali se pretpostavlja da on ima informacije o zločinu. Takođe, sumnja se da su Elez, Hrkalovićeva i Zvicer planirali da se sastanu u Beogradu.

Iz Milenkovićevog rukopisa zaključuje se da sumnja ko stoji iza likvidacije Stankovića. Na listu beležnice broj 27 pod datumom 12.11. 2016. godine ispisan je tekst:

- Vronski Mićko Vujović + pucač snajperista u Bosni. Sve policajce imaju pod kontrolom.

Milan Vujović, zvani Mićko, član je barsko-budvanske grupe za koju se sumnja da je bliska škaljarskom klanu. Vujović je, navodno, često boravio u Beogradu gde je imao stan pa srpska policija upravo zbog toga sumnja da je likvidaciju organizovao škaljarski klan i to prema naređenju vođe Jovana Vukotića.

Dejan Milinković Bagzi, podsetimo, smenjen je početkom septembra 2020. godine sa mesta načelnika Službe za posebne istražne metode koja deluje u okviru UKP-a. Na toj funkciji je bio od 2015. godine kad ga je navodno na tu poziciju postavila Dijana Hrkalović.

Obrisala 40 minuta snimka prisluškivanja Ognjanovića

Dijana Hrkalović naredila je prema navodima optužnice da se izbriše gotovo 40 minuta prisluškivanog razgovora advokata Dragoslava Miše Ognjanovića. U tom razgovoru Ognjanović je pričao da se Hrkalovićeva viđa sa kriminalcem Darkom Elezom i da je uticala da se iz postupka protiv Veljka Belivuka koji se vodio zbog slučaja "ubistva na šinama" uklone dokazi, ali i o njenom privatnom životu.

Ognjanovića je policija posmatrala kao deo kriminalne organizacije Filipa Koraća. Ubijen je dva meseca nakon ovog razgovora.

(Kurir.rs/Alo)

Bonus video:

04:21

Vulin pozvao vođu kavačkog klana da se preda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track