CRNA NOĆ U SRBIJI! Devojčica u Beogradu i dečak u Ljuboviji poginuli na isti način! Ljudi, ovo MORA DA PRESTANE!
Foto: Kurir

TRAGEDIJE

CRNA NOĆ U SRBIJI! Devojčica u Beogradu i dečak u Ljuboviji poginuli na isti način! Ljudi, ovo MORA DA PRESTANE!

Crna Hronika -

Devojčica Isidora T. (11) i dečak Đorđe R. (16) nastradali su preksinoć u saobraćajnim nesrećama na Novom Beogradu i u Donjoj Ljuboviđi kod Ljubovije na gotovo identičan način - kada su izašli iz autobusa i pokušali da pretrče put.

Novi Beograd, saobraćajna nesreća
foto: Kurir/A. Bečić

Devojčicu je oko 16 sati udario kamion koji je prevozio zemlju u Ulici dr Ivana Ribara, dok je dečaka oko 20 sati automobilom "subaru" pregazio sveštenik S. J. (28). Obojici vozača određeno je zadržavanje do 48 sati.

Otac naišao na udes

Nije znao da mu je nastradala ćerka

Stanari zgrade koja se nalazi u neposrednoj blizini mesta na kom je devojčica nastradala kažu da je njen otac slučajno naišao dok je telo devojčice ležalo na putu prekriveno čaršavom.

- On uopšte nije znao da je to njegovo dete. Naišao je ulicom neposredno nakon tragedije. Kao svakom normalnom čoveku, bilo mu je žao deteta i prišao je da vidi da li može nekako da pomogne, a zatim je zanemeo kad je shvatio da se radi o njegovoj ćerkici. Samo je rekao policajcu da ga pusti da vidi svoje dete. Prizor je bio strašan. Ubrzo je došla i njegova supruga, oboje su plakali - rekao je komšija za Kurir.

Vraćao se kući

- Tinejdžer je samo nekoliko sati kasnije poginuo na isti način kao i Isidora. On se vraćao iz Ljubovije u Donju Ljuboviđu, izašao je iz autobusa i krenuo iza njega da pretrči put, kao i devojčica. Nažalost, automobilom je naišao sveštenik i pokosio ga - priča izvor.

1 / 3 Foto: Kurir/A. Bečić

- Dečak je prevezen u Dom zdravlja u Ljuboviji, ali tu je preminuo. Nije bilo vremena za transport u lozničku bolnicu. Sveštenik je takođe povređen, ali je posle ukazane lekarske pomoći odmah uhapšen i određeno mu je zadržavanje - navodi sagovornik.

Isidora T., kako smo već pisali, stradala je u Ulici dr Ivana Ribara na Novom Beogradu, nakon izlaska iz autobusa. U zgradi u kojoj je devojčica živela s roditeljima vladaju muk i tuga, a na ulaznim vratima porodičnog stana zalepljena je njena slika. Komšinica iz zgrade otkriva da je devojčica uvek bila dobra i pristojna, kao i da su je svi u komšiluku voleli.

- To je jedna fina porodica. Njeni roditelji su jako fini i brižni, velike nade su polagali u nju. Obrazovanje im je bilo jako bitno, devojčica je išla u muzičku školu, kao i u školu stranih jezika. To je porodica intelektualaca - rekla je jedna komšinica.

Druga komšinica kaže da je Isidora bila jako lepo vaspitana i da je svim komšijama uvek pomagala.

- Nisam poznavala bolje dete od nje. Svakome se fino i pristojno javi, uvek mi je pridržavala vrata - rekla je ona.

Nedavno počeo da radi

I otac mu svešteno lice

Sveštenik S. J., koji tek treba da bude saslušan u lozničkom tužilaštvu zbog nesreće u kojoj je nastradao dečak, nedavno je rukopoložen.

- On je pre mesec dana stupio na dužnost. Inače, njegov otac je jedan poznati sveštenik iz našeg kraja - kažu meštani. Kurir je juče pokušao da stupi u kontakt s porodicom S. J., ali je majka osumnjičenog kratko poručila da ih zaobiđemo, dok je otac rekao da bi voleo da se o nesreći ne piše.

Vozač se branio

Vozač kamiona M. M., koji je za jednu firmu iz Surčina prevozio zemlju, uhapšen je posle udesa, a određeno mu je zadržavanje po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva.

- Na saslušanju u policiji vozač kamiona M. M. rekao je da je vozio srednjom kolovoznom trakom kada je iza autobusa koji je bio na stajalištu istrčala devojčica, koju je udario prednjim delom vozila i oborio na kolovoz - rekao je izvor i dodao:

- On je podvrgnut alkotestiranju i testu na drogu i na svim je navodno bio negativan. Kamion koji je vozio M. M. prevezen je na veštačenje kako bi se utvrdilo da li je bio ispravan, koliko je brzo vozio i još niz pojedinosti.

Štampano izdanje 27.01.2022.
foto: Kurir

DANAS UZ DNEVNO IZDANJE NOVINA KURIR DOBIJATE NA POKLON IKONU SVETOG SAVE u zlatotisku sa molitvom

poklon
foto: Kurir

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Svetog Savu, praznik posvećen ocu srpske duhovnosti, kulture, osnivaču srpske crkve i prosvetitelju.

Danas vas u dnevnim novinama Kurir čeka luksuzna ikona u zlatotisku sa molitvom.

Sveti Sava rođen je 1169. godine kao Rastko Nemanjić u gradu Rasu i bio je najmlađe dete velikog srpskog župana Stefana Nemanje i njegove žene Ane. On je bio srpski princ, monah, iguman manastira Studenice, književnik, diplomata i prvi arhiepiskop autokefalne Srpske pravoslavne crkve.

Sveti Sava ustanovljen je kao školska slava 1840. godine na predlog Atanasija Nikolića, rektora liceja u Kragujevcu, i slavi se kao zaštitnik škole, učitelja i đaka. U odluci tadašnjeg Popečiteljskog prosveštenija, predstavnici državne i crkvene vlasti propisali su da se Sveti Sava proglašava za "patrona svih naših škola i da se najsvečanije proslavlja".

Tokom komunističkog režima Savindan je u školama bio ukinut. Slavio se do 1945. godine. Nakon poluvekovne zabrane, od devedesetih godina prošlog veka ponovo se praznuje u obrazovno-vaspitnim ustanovama.

Kurir.rs/J. M. - T. I. - J. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track