SPLIĆANKA MAJA OPET NA UDARU: Pokazivala prepisku s Matejem Perišem, pa otkrila misteriozni detalj u telefonu? (FOTO)
Foto: Instagram, Privatna Arhiva

diskusije na društvenim mrežama

SPLIĆANKA MAJA OPET NA UDARU: Pokazivala prepisku s Matejem Perišem, pa otkrila misteriozni detalj u telefonu? (FOTO)

Crna Hronika -

Nestanak Splićanina Mateja Periša (27) u Beogradu izazvao je veliku pažnju javnosti u čitavom regionu.

U istragu su se, osim srpske i hrvatske policije, uključili i sami građani, koji u raznim grupama na društvenim mrežama analiziraju svaki detalj ovog slučaja.

Matej Periš, Maja Sopta
foto: Privatna Arhiva

Ovog puta priča se opet zavrtela oko Splićanke Maje i misteriozne mape u njenom telefonu koja se poklapa sa trasom kojom je trčao Matej. Naime, Maja je već dovođena u vezu s nestankom Mateja. Jedna od spekulacija bila je da je kobne večeri išao nju da traži. Maja se oglasila skoro za medije kada je negirala da je imala kontakt s njim te noći i potvrdila da ju je on zvao, ali da se ona nije javila. Međutim, dok je davala izjavu pred TV kamerama i pokazivala prepisku s Matejem, mnogi su uočili mape koje su se pojavile u pozadini, a koje prikazuju prostor oko kluba „Gotik“ iz kojeg je Splićanin misteriozno istrčao, prenose mediji.

- Dok je Maja pokazivala poruke, prstom ih je podigla i tad su se na dve sekunde u donjem uglu pojavile dve slike. U pitanju su mape za koje se sumnja da su sastavni deo komunikacije Maje i Mateje - komentarisao je navodno učesnik jedne grupe koja se bavi nestankom Splićanina.

Hrvatski portal Imperial objašnjava da su isplivale slike plana Beograda i karta lokaliteta na kojem je bio Matej u noći njegovog nestanka. Na slici se vidi označena trasa kretanja od kluba "Gotik", pa dalje ulicom kojom je Matej trčao prema restoranu "Savanova".

Matej Periš, Maja Sopta
foto: Stefan Stojanović Mondo, Privatna Arhiva, Prva TV

Neki članovi ove grupe na društvenim mrežama posumnjali su da Maja nije bila sasvim iskrena i da je te mape napravila ranije i poslala nestalom drugu, drugi spekulišu da ih je kasnije napravila da bi iz nekog nepoznatog razloga utvrdila zašto je tom rutom Periš išao.

U svakom slučaju, mnogi su se pitali šta će njoj ucrtana trasa Matejevog kretanja kobne noći i ukazivali da ovaj detalj i snimke treba prijaviti policiji jer sumnjaju da neko nešto krije.

U grupama posvećenim Mateju mnogi su ukazali i na nelogičnosti koje je Maja javno iznela. Ona je tvrdila da se na Matejev poziv nije javila jer je vozila „a ne snalazi se najbolje po ledu i snegu“. Međutim, te noći u Beogradu nije bilo snega jer je bilo oko 10 stepeni.

Takođe je tvrdila da je, kada ju je Matej zvao, išla na supu i meso u restoran jer je bila bolesna i imala je temperaturu. Osim što je u vreme pandemije i kovid propusnica bolest i temperatura nisu sprečile da izlazi po beogradskim klubovima i restoranima, interesantno je, piše Alo, i to što ju je Matej zvao u 22.39, a restoran u koji se uputila radi do 23 sata.

(Kurir.rs/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track