00:30

PRONAĐENO TELO MATEJA PERIŠA? Policija izvukla leš mlađe muške osobe kod Ade Huje

kurir na licu mesta

OVDE JE ISPLIVALO TELO MATEJA PERIŠA: Jeziv prizor na Adi Huji, na betonu krv FOTO, VIDEO

Crna Hronika -
Matej Periš, Pronađen
foto: Uroš Arsić/Mondo, Privatna Arhiva

Telo mlađeg muškarca nađeno je u Dunavu kod Ade Huje a na osnovu upoređivanja fotografija Mateja Periša i nađenog tela, pretpostavlja se da je reč o nestalom Splićaninu, potvrđeno je Kuriru.

1 / 15 Foto: Uroš Arsić/Mondo

Naime, na telu su iste patike, majica, farmerke teget boje, srebrni sat na ruci i telefon u džepu, što odgovara opisu garderobe koju je imao nestali Periš na sebi.

01:44

SNIMAK POLICIJSKE AKCIJE IZ VAZDUHA Izvučeno telo Mateja Periša iz Dunava?

Matej Periš, pronađen
foto: Zorana Jevtić

Telo je, kako saznajemo, nađeno u fazi raspadanja, a našli su ga mornari jutros oko 9.30 sati. Kako se saznaje, muškarac na sebi ima farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu belu patiku, što se poklapa sa garderobom koju je u noći nestanka na sebi imao Splićanin Matej Periš.

Forenzičar Časlav Ristić, tokom pet meseci potrage za nestalim Splićaninom Matejem govorio je šta se dešava kad se neko utopi i posle koliko vremena telo ispliva.

- Sve zavisi od okolnosti i od same reke. Mi znamo da na dnu reke i uz obalu ima dosta rastinja, zatim ima dosta otpada, granja i lišća koje je voda tokom vodostaja donela. Tako da sve zavisi kako je upao u vodu. Ako je upao i zakačio se u nekom granju ili rastinju, moguće je da ne ispliva nikad. Mada pošto je voda hladna, ako se samo utopio, telo samo mnogo kasnije ispliva na površinu, posle mesec, a možda čak i dva - rekao je forenzičar.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:39

Isplivalo telo mlađeg muškarca kod Ade Huje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja