00:30

PRONAĐENO TELO MATEJA PERIŠA? Policija izvukla leš mlađe muške osobe kod Ade Huje

UZNEMIRUJUĆE! OVO JE TELO MATEJA PERIŠA NAKON IZVLAČENJA IZ VODE: Na ruci srebrni sat i telefon u džepu, a pored leša patika FOTO

Crna Hronika -

Telo mlađeg muškarca nađeno je jutros kod Ade Huje, a vizuelnim pregledom utvrđena je velika podudarnost sa nestalim Matejom Perišem.

Matej Periš, pronađen
foto: Kurir

Naime, na telu su iste patike, majica, farmerke teget boje, srebrni sat na ruci i telefon u džepu, što odgovara opisu garderobe koju je imao nestali Periš na sebi.

Matej Periš
foto: Privatna Arhiva

Identifikacija će biti potvrđena na osnovu DNK analize, upoređivanjem DNK leša sa DNK profilom oca nestalog Periša, Nenadom Perišem.

1 / 10 Foto: Zorana Jevtić

Telo je, kako saznajemo, nađeno u fazi raspadanja, a našli su ga mornari jutros oko 9.30 sati.

01:44

SNIMAK POLICIJSKE AKCIJE IZ VAZDUHA Izvučeno telo Mateja Periša iz Dunava?

Forenzičar Časlav Ristić, tokom pet meseci potrage za nestalim Splićaninom Matejem govorio je šta se dešava kad se neko utopi i posle koliko vremena telo ispliva.

- Sve zavisi od okolnosti i od same reke. Mi znamo da na dnu reke i uz obalu ima dosta rastinja, zatim ima dosta otpada, granja i lišća koje je voda tokom vodostaja donela. Tako da sve zavisi kako je upao u vodu. Ako je upao i zakačio se u nekom granju ili rastinju, moguće je da ne ispliva nikad. Mada pošto je voda hladna, ako se samo utopio, telo samo mnogo kasnije ispliva na površinu, posle mesec, a možda čak i dva - rekao je forenzičar.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:39

Isplivalo telo mlađeg muškarca kod Ade Huje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja