01:44

ŠETAO SAM NA PALUBI I UGLEDAO TELO U VODI! Oglasio se kapetan koji je pronašao telo za koje se sumnja da je Periševo

ada huja

TELO JE PLUTALO PORED BRODOVA! KAPETAN JE ODMAH POZVAO POLICIJU: Mornari opisali kako su pronašli telo Mateja Periša (VIDEO)

Crna Hronika -

Jutros je oko 09.30 časova na Adi Huji pronađeno telo mladića, za kojeg se pretpostavlja da je Matej Periš, iako zvanične potvrde još uvek nema.

Telo je poslato na DNK analizu, kako bi se utvrdilo da li je reč o nestalom Splićaninu.

Kako Kurir saznaje, njegovo telo uočio je neko od mornara.

- Verovatno ga je košava donela ovde, primetili su ga mornari i zatim pozvali policiju. Matejevo telo bilo je nasukao ispod mosta koji vodi do pontona - kaže naš sagovornik.

1 / 9 Foto: Zorana Jevtić

Na licu mesta gde je izvučeno telo Splićanina ima vidljivih tragova krvi.

- Posada je primetila telo koje je plutalo pored teretnih brodova, vetar ga je naneo na ponton koji je od lađi udaljen oko pedesetak metara. Kapetan je pozvao policiju i prijavio. Koliko smo iz daljine mogli da vidimo, telo je izvučeno celo, obučeno i sa jednom patikom - kažu mornari, prenose Novosti.

Matej Periš, Ada Huja, Pronađen, Miovan Zelenovic, kaptan broda
foto: Nenad Kostić

Kako Kurir saznaje danas oko 9.20 sati kod sale Imperijum policiju je pozvao kapetan Zelenović Milovan koji je prijavio da nn leš leži u vodi okrenut na leđa.

Velika podudarnost je odmah uočena, majica plava sa žutim krugom, farmerke i patika bela sa slovom v. Takođe, u džepu mu je pronađen telefon, a na ruci srebrni sat.

- Šetali smo po palubi i videli kako voda nosi telo, da se zaustavila malo dalje. Vetar ga je doneo, plivao je nizvodno Dunavom. Oko 9 sati, u pola 10 je stigla policija. Telo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je proverio na internetu i video da je isto obučen. Imao je jednu belu patiku i crnu majicu. Muškarac kad se udavi on je okrenut telom na dole - rekao je za Kurir kapetan obližnjeg broda Milovan Zelenović.

Matej Periš, Ada Huja, Pronađen, Miovan Zelenovic, kaptan broda
foto: Nenad Kostić

Zelenović je rekao za Kurir da nije odmah pomislio da je u pitanju Matej Periš.

Kako kažu izvori telo je neprepoznatljivo zbog toga što je dugo vremena bilo u vodi, ali po konstituciji, po odeći, aplikaci na majici sumnja se da je reč o Mateju Perišu, za kojim se traga od decembra prošle godine, kada je nestao iz kluba "Gotik", u kom je bio sa prijateljima, sa kojima je došao u Beograd kako bi proslavili Novu godinu.

(Kurir.rs/B.T.)

Bonus video:

01:39

Isplivalo telo mlađeg muškarca kod Ade Huje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track