ĆERKA SRPSKIH LEKARA POGINULA U AMERICI: Automobil u kome je bila atletičarka udario u drvo! Ceo grad žali za lepom Katarinom FOTO
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen YT

tragedija

ĆERKA SRPSKIH LEKARA POGINULA U AMERICI: Automobil u kome je bila atletičarka udario u drvo! Ceo grad žali za lepom Katarinom FOTO

Crna Hronika -

Srednjoškolka Katarina Bošković (18), poreklom iz Srbije, poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se pre nekoliko dana dogodila u Springfildu, u američkoj državi Masačusets, kada je automobil u kome je bila suvozač udario u drvo.

Kako prenosi portal Masslive.com, nesreća se dogodila 7. maja u 1.30 časova, a Boškovićeva je u subotu sahranjena.

Katarina Bošković, Amerika
foto: Printscreen YT

- Automobil "akura" udario je u drvo, a mlada devojka, koja je bila suvozač, ostala je na mestu mrtva. Vozač je povređen, kao i putnica koja je sedela na zadnjem sedištu - preneo je portal:

Izgubio kontrolu

- Prema prvim informacijama, automobil nije uspeo da skrene levo, vozač je izgubio kontrolu i zakucao se u drvo. Nastradala Katarina bila je dete srpskih lekara, koji već godinama žive u Masačusetsu.

Čitulja

Prijatelji se oprostili od Katarine

U jednim dnevnim novinama pojavila se čitulja koju su potpisali prijatelji Katarininih roditelja. - Katarina je bila briljantan đak, vrhunski sportista, veoma omiljena u društvu, budući lekar, ponos cele porodice - piše u čitulji kojom je izjavljeno saučešće porodici.

- Reč je o cenjenoj porodici sa prostora bivše Jugoslavije - kaže izvor Kurira i dodaje da je Katarina planirala da krene stopama svojih roditelja.

- Ona je želela da upiše medicinski fakultet u Kanadi i postane fizijatar - rekao je prijatelj porodice američkim medijima.

Katarina Bošković, Amerika
foto: Privatna Arhiva

Američki mediji objavili su i pismo Katarininih roditelja.

- Ket je bila divna osoba i težila je da uvek pruži ruku svima i pomogne. Provela je bezbroj sati kao trkački trener i pomagala je i drugima da ostvare uspeh - naveli su i dodali da je njihova ćerka bila izuzetan učenik. Iz škole koju je devojka pohađala saopštili su da je ona bila voljeni član Longmedou zajednice.

- Srce našeg mesta je slomljeno nakon smrti Katarine Ket Bošković, ona je bila izuzetna sportistkinja, trener volonter, dotakla je naše živote i srca. Najdublje saučešće iskazujemo njenoj porodici - rekli su iz škole.

Cveće i čokoladice

Prijatelji su na mestu tragedije ostavili bukete cveća i čokoladice.

- Ispod drveta u koje je auto udario napravljeno je memorijalno mesto za Katarinu. Škola je obezbedila i stručnu pomoć za Katarinine školske drugove. Učenici će, takođe, moći i da se okupe i zajedno žale za svojom drugaricom - prenose američki portali.

1 / 3 Foto: Printscreen YT

Prema pisanju medija, lokalna crkva organizovala je bdenje za poginulu devojku, pa su se drugovi i drugarice okupili, pevali, grlili se i upalili sveće.

- Moglo se videti i kako se osmehuju dok su se prisećali vremena provedenog sa Boškovićevom - prenosi Masslive.com.

Mladić koji je vozio automobil u kome je stradala Boškovićeva mogao bi biti optužen, preneli su portali saopštenje okružnog tužilaštva.

- On je lakše povređen, a mogao bi biti optužen za izazivanje saobraćajke sa smrtnim ishodom i vožnju pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci - saopštilo je tužilaštvo.

Nesreća za nesrećom

Dvoje mladih stradalo

U proteklih godinu dana dvoje mladih Srba koji su sa porodicama otišli u Ameriku poginulo je u saobraćajnim nesrećama.

- U novembru 2021. u Las Vegasu u smrskanom autu posle udesa izgorela je Tina Tintor sa svojim psom Maksom. U njen automobil se kobne noći zakucao ragbista Henri Rags Treći, kome je suđenje u toku. Nekoliko meseci kasnije u udesu je poginuo mladi Prokupčanin Nikola Đorđević. On je bio sa ocem u kolima, poginuo je blizu svoje kuće, i to na majčin rođendan - podseća izvor.

Kurir.rs/ Jelena Ivić

Bonus video:

00:23

PORODIČNA TRAGEDIJA NA PUTU KOD BORA: Poginuli sinčić (8) i otac, drugi mališan i trudna majka povređeni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track