TO JE ŽELJA PORODICE Nenad Periš otkrio detalje sahrane sina Mateja u Splitu
Foto: Ana Paunković

tuga

TO JE ŽELJA PORODICE Nenad Periš otkrio detalje sahrane sina Mateja u Splitu

Crna Hronika -

Matej Periš, čije telo je nakon skoro pet meseci potrage pronađeno u Beogradu, prema rečima njegovog oca Nenada Periša, biće sahranjen u rodnom Splitu.

Nakon gotovot pet meseci, potraga je završena kad je u sredu oko 9.30 sati ujutru kod Ade Huje izvučeno telo utopljenika za koga se odmah posumnjalo da je Matej Periš. Telo koje je plutalo po vodi primetili su mornari koji su pozvali policiju.

Opelo Mateju Perišu biće održano u crkvi Svetog Ante u Beogradu. Telo mladog Splićanina biće potom ispraćeno u petak za Split gde će potom biti sahranjen.

1 / 9 Foto: Kurir

Njegov otac Nenad izjavio je da želi da sina isprati u miru i najužem krugu porodice.

- Nažalost, izgleda da je došao kraj istrage, bez obzira na to koliko teško bilo... Verujem da ovo nije kraj i da ćemo se on i ja sresti u budućnosti... Matej je svoju priču na ovoj zemlji završio - rekao je juče Periš.

Telo muškarca za koga se pretpostavljalo da je Matej Periš uočio je u sredu kapetan broda Milovan Zelenović.

- Šetali smo po palubi i videli kako voda nosi telo i da se zaustavlja malo dalje. Vetar ga je doneo. Plivao je nizvodno Dunavom. Oko 9 sati je stigla policija. Telo je bilo u stanju raspadanja. Neki dečko koji je šetao pored je proverio na internetu i video da je isto obučen kao Matej Periš - rekao je Zelenović.

Matej Periš iz Splita je poslednji put viđen je 31. decembra 2021. godine oko 2.30 sata ispred prestoničkog noćnog kluba "Gotik" kad mu se izgubio svaki trag.

(Kurir.rs/Mondo)

Bonus video:

00:30

Telo Mateja Periša prebačeno u mrtvačnicu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja