MLADIĆ UPUCAN U VINČI 14 DANA U KOMI: Lekari mu se i dalje bore za život! Razlog napada i dalje MISTERIJA, a sumnja se na OVO
Foto: Privatna Arhiva, Nenad Kostić

pretili mu majci

MLADIĆ UPUCAN U VINČI 14 DANA U KOMI: Lekari mu se i dalje bore za život! Razlog napada i dalje MISTERIJA, a sumnja se na OVO

Crna Hronika -

Goran Atanasković (21) koji je upucan početkom ovog meseca u blizini osnovne škole "Nikola Tesla" u Vinči kod Grocke već 14 dana je u komi i na intenzivnoj nezi na Vojnomedicinskoj akademiji, gde mu se lekari svakodnevno bore za život.

Teško ranjeni mladić, poznatiji kao "Mali Goksi", upucan je 4. maja oko 23 sata od strane nepoznatog napadača sa kacigom na glavi, koji je nakon napada pobegao skuterom u nepoznatom paravcu, dok je istraga za njim i dalje u toku.

Sam motiv za pokušaj ubistva dvadesetjednogodišnjaka do danas nije potpuno jasan, međutim, prema ranijim pisanjima, sumnja se da je možda u pitanju kriminal u koji je mladić sa svojom braćom bio upleten, jer se njegova dva brata bave distribucijom droge na području opštine Grocka.

- On je brat M. i B. A. zvanog "Maza", licima iz kriminogene sredine sa područja Gorcke, oni se bave distribucijom narkotika u ovom delu grada - rekao je izvor "Blica" i dodao da se sumnja da je i Mali Goksi povremeno radio sa njima.

Vinča, Goran A., pucnjava
foto: Privatna Arhiva

Debeo dosije Malog Goksija

Takođe, poznato je i to da je Mali Goksi imao debeo dosije sa čak 10 krivičnih prijava, i to prijave za nanošenje lakih telesnih povreda, krađe, nasilničko ponašanje, nasilje u porodici, uništenja i oštećenja tuđe stvari, i teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, dok je tokom 2021. godine i fizički nasrnuo na svoju majku koja ga je prijavila policiji za nasilje u porodici.

- Tokom 2021. godine pokušano je lišavanje slobode Atanaskovića zbog sumnje o posedovanju narkotičkih sredstava koja prilikom pretresa nisu pronađena, s obzirom da se istih neposredno pre pomenute akcije "otarasio" - objasnio je izvor.

Ranjenom mladiću ovo nije prvi put da je napadan, jer su samo pre mesec i po dana na njega u obližnjoj kladionici nasrnula tri muškarca sa maskama na glavama, koji su ga, isto u potiljak, ranili sekirama, ali nakon čega nije zadobio ozbiljnije povrede, dok mu je nakon toga, ulazak u kladionicu zabranjen.

Dok komšije imaju podeljeno mišljenje o ranjenom Goranu, njegova majka je ranije govorila kako je njen sin bio kao i svaki drugi mladić, voleo je da se potuče, da upada u svađe, ali ništa toliko ozbiljno da bi neko pokušao da ga ubije.

- On je šećeraš, prima insulin. Nije pio alkohol, nije se drogirao. Samo je jeo giros kada su ga upucali. Sin mi nije kriminalac, niti zelenaš, niti diler. Možda je greškom ranjen, ne znam šta da kažem - kazala je njegova majka tada.

"Otvori, znamo da si unutra"

Nakon pokušaja ubistva, porodici ranjenog mladića to nije bio kraj neprijatnosti, jer je samo tri dana nakon toga, Goranova majka prijavila kako je ispred njihove iznajmljene kuće u kojoj sada žive u Vinći stao crni džip i gađao štipaljkama u njen prozor, nakon čega joj se obratilo nepoznato lice rečima: "Otvori m*mu ti *ebem znamo da si unutra".

Nakon psovki upućenih iz džipa, isti se udaljio i otišao u nepoznatom pravcu, dok su na lice mesta došli policijski službenici i Interventna jedinica, koji već 14 dana nakon napada rade na otkrivanju identiteta i motiva napada na Gorana Atanaskovića.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

00:20

NESREĆA KOD SUBOTICE: Konstrukcija vagona pala sa krana na radnika, mladić (27) preminuo u bolnici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track