PRIJATELJ OTKRIO NOVE DETALJE O MATEJU: Splićanin imao jedan problem koji je možda KLJUČAN razlog njegovog ponašanja uoči nestanka
Foto: Branka Travica

kobna noć

PRIJATELJ OTKRIO NOVE DETALJE O MATEJU: Splićanin imao jedan problem koji je možda KLJUČAN razlog njegovog ponašanja uoči nestanka

Crna Hronika -

Jedan od prijatelja tragično nastradalog Mateja Periša iz Splita, koji je nestao u Beogradu 30. decembra prošle godine, a čije je telo pronađeno u sredu u Dunavu na Adi Huji, podelio je saznanja do kojih su ljudi bliski Mateju došli tokom potrage za njim.

- Matej je imao taj neki problem da mu je stalno bilo vruće. I zimi i leti - otkriva on.

Ova rečenica možda daje odgovor na to zašto je usred hladnog decembra Periš iz noćnog kluba istrčao u majici kratkih rukava.

Matej Periš
foto: Printscreen

Fotografija izvučena sa sigurnosne kamere pokazuje da je Matej neko vreme trčao ulicama, pa sišao do reke.

- Pitamo se svi da li je Mateju pozlilo, da li mu je neko sipao nešto u piće, jer znamo svi da nije nikad konzumirao narkotike. Zato se pitamo da li je tako u majici izašao da se rashladi, pa onda nekako upao u vodu - priča Matejev drug koji je želeo da ostane anoniman.

Prema njegovim rečima, porodica i prijatelji Mateja Periša tokom istrage gledali su snimak, čiji su deo objavljivali mediji, a koji je nastao u noći između 30. i 31. decembra, i da veruju da se na njemu vidi kako se Periš u vodi bori da dopliva do obale, ali u tome ne uspeva.

- Na snimcima se vidi kako se bori, kako pokušava da dopliva do obale. Međutim, nije uspeo... - kaže naš sagovornik i dodaje da ne veruje da bi neko "čiste glave išao da skoči u vodu".

- Zato mislim da je možda upao, da je išao da se umije ili nešto tako, ili je bio na nekim supstancama. Znam da nije koristio nikad ništa, a opet se postavlja pitanje zašto je hteo u taksi. Možda mu nije bilo dobro, pa je hteo otići u stan, pa kad ga taksi nije pokupio je nastavio trčati i video vodu, išao se umiti i upao. Samo on zna šta se desilo... - kaže on.

Matej Periš, pronađen
foto: Kurir

On se osvrnuo i na dešavanja u klubu "Gotik" te kobne noći.

- Nestajao je tu noć u "Gotiku" na 15 minuta, pa se vraćao, koliko sam čuo da je Matej tu noć upoznao neku devojku i oni su mislili da je sa njom, tek kasnije kad su videli jaknu im je postalo čudno gde je i da je izašao bez jakne napolje. Njegovi drugovi koji su bili tamo su išli prijaviti nestanak, ali je policija rekla da prvo provere bolnice, pa je to bili pogrešno preneseno, pa su i njih razapinjali na sve strane zbog netačne informacije da su kasno prijavili nestanak što nije tačno - kaže on.

01:44

ŠETAO SAM NA PALUBI I UGLEDAO TELO U VODI! Oglasio se kapetan koji je pronašao telo za koje se sumnja da je Periševo

O svom prijatelju Mateju, kao i svi drugi, ima samo reči hvale. Kaže, bio je veseo, pun života, uvek nasmejan i srećan.

- Uvek je hteo pomoći svakome, pristupačan, radio je sa ljudima i stvarno su ga svi voleli. Zvuči kao kliše, ali to je stvarno bilo tako - priča on i dodaje da je sada malo lakše, jer je Matej pronađen, pre svega zbog njegovih roditelja.

- Lakše je samo da bi roditelji imali gde da zapale sveću i da Matej bude sahranjen u svom gradu - kaže on, piše Blic.

(Kurir.rs/ Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja