NIŠLIJA UBIO PROSTITUTKU, PA SE KRIO U SRBIJI: Predstavljao se kao nenametljiv čovek, policija ga jurila 20 godina
Foto: S. U.

hapšenje

NIŠLIJA UBIO PROSTITUTKU, PA SE KRIO U SRBIJI: Predstavljao se kao nenametljiv čovek, policija ga jurila 20 godina

Crna Hronika -

Nišlija A. M. (47) uhapšen je u ovom gradu po francuskoj poternici zbog sumnje da je 2002. godine učestvovao u otmici tri devojke, koje je sa saučesnicima primoravao na prostituciju, svirepo mučio i zlostavljao, da bi na kraju jedna od njih, Vesna R., preminula.

Osumnjičeni je, kako smo saznali, bio organizator grupe.

Iskorišćavali naivnost

- On je sa još dvojicom muškaraca u Francuskoj otimao žene, pa ih primoravao na prostituciju. Birali su devojke koje su povodljive, lakoverne i u teškoj životnoj situaciji. Kada bi im se približili i uspostavili odnos poverenja, zatvarali su ih, pa ih terali da se prostituišu za njihov račun. Funkcionisali su kao prava kriminalna grupa, a nesrećne devojke trpele su nezapamćenu torturu - kaže izvor Kurira.

Kako je saopštilo Više tužilaštvo u Nišu, A. M. se tereti za otmice u saizvršilaštvu.

- A. M. je početkom 2002. upoznao Ukrajinku O. S., pa ju je zajedno sa B. N., koji je u Francuskoj pravosnažno osuđen, i Z. R., koji je u međuvremenu preminuo, maltretirao i primoravao na prostituciju. Devojka je bukvalno bila vezana za njih, živela je u strahu i nije smela da im se opire. Oni su nju, navodno, kupili od nepoznatih ljudi, držali je zatočenu 10 dana, a potom je tri meseca maltretirali i prinudili da se prostituiše - priča izvor i dodaje da devojka nije imala izbora i da je počela da radi za A. M. i B. N.

U saopštenju je objašnjeno i da je on od aprila do avgusta 2002. oštećenu M. K. držao u različitim hotelima na širem području Pariza i da su je tu mučili.

- A. M. i saučesnici su zlostavljali M. K. i drugu devojku, Vesnu R., kako bi im ispričale kakve su izjave dale u francuskoj policiji, pošto su jednom prilikom privedene i saslušavane u postupku zbog navođenja na prostituciju od strane članova grupe. U julu iste godine oni su Vesnu R., koju su takođe maltretirali i zastrašivali, odveli iz Tuluza u Pariz, zatočili je i zlostavljali. Posle višednevnog batinanja i maltretiranja devojke, ona je preminula - objasnio je izvor i dodao:

Pobegao u Srbiju

- Otete devojke su bile iz Francuske i Ukrajine, a jedna od njih, iako rođena u Parizu, imala je srpsko ime i prezime. Utvrđeno je da je grupa funkcionisala osam meseci, a da su devojke zatvarali po stanovima u Parizu i Tuluzu. Nišlija je uspeo da utekne pravdi, vratio se u Niš i tu se nastanio sa porodicom. Međutim, policija mu je ušla u trag i uhapsila ga zbog zlodela koje je počinio u Francuskoj.

Nenametljiv čovek

A. M. je stanovao u centru Niša, a kako su ispričale komšije, bio je dobar i nenametljiv.

Niš, A.M.
foto: Kurir/ M.S.

- Ne znam šta je saopštila policija, nismo čuli ništa o tome, ali on ovde ima suprugu i izdaje stanarima deo kuće. Uvek je predusretljiv, lepo se javi. Jednostavno, komšija kao svaki komšija - kaže jedan Nišlija, koji stanuje u kući pored A. M.

Dok je reporter Kurira bio tu, iz kuće je izašla jedna žena, koja je negirala da on živi tu.

- Oni su se odselili odavde odavno - navela je žena.

Saslušan

Zanemeo pred tužiocem

Kako se navodi u saopštenju Višeg javnog tužilaštva, A. M. je saslušan.

- Prilikom saslušanja, osumnjičeni A. M. se branio ćutanjem, nakon čega je Više javno tužilaštvo u Nišu predložilo Višem sudu u Nišu određivanje pritvora do 30 dana kako boravkom na slobodi ne bi ometao postupak uticanjem na svedoka koga je tokom istrage potrebno ispitati, kao i zbog činjenice da je za navedena krivična dela propisana kazna zatvora preko deset godina, čije izvršenje dovodi do uznemirenja javnosti.

(Kurir. rs - Marko Smiljković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track