VOZAČ BMW-A OPISAO KAKO SE DOGODILA NESREĆA NA PANČEVCU: Pritvor mu određen iz jednog razloga, a ovako se branio
Foto: Kurir

u nesreći poginuo bračni par

VOZAČ BMW-A OPISAO KAKO SE DOGODILA NESREĆA NA PANČEVCU: Pritvor mu određen iz jednog razloga, a ovako se branio

Crna Hronika -

Državljanin Nemačke S. K, vozač BMW-a koji je učestvovao u stravičnom udesu na Pančevačkom mostu pre dva dana, prilikom kojeg su poginuli bračni par Dobrinka J. (77) i Trivun J. (77), kako se nezvanično saznaje, izneo je odbranu u kojoj je opisao kako je došlo do nesreće.

- On nije ni priznao, ni negirao da je kriv za nesreću - rečeno je za Telegraf.

U svojoj odbrani on je opisao kako se sve dogodilo: "Išao sam u pravcu Bulevara despota Stefana, kada je kamion ispred mene prešao u levu traku i tada sam udario u njega... Nisam pio, niti koristio narkotike".

OVO SU TRIVUN I DOBRINKA, ONI SU POGINULI U NESREĆI NA PANČEVCU Vredni, radni, ceo život proveli zajedno, zajedno otišli i u smrt

Trenutno se, kako se navodi, veštače pojedine kamere koje su iz daleka snimile nesreću i istražuje se da li će one moći da utvrde detalje nesreće.

- Trenutno se pregledaju pojedini snimci koji bi trebalo da utvrde da li je vozač BMW-a, državljanin Nemačke, zaista kriv za saobraćajnu nesreću - rekli su nezvanično.

Osim kamera, veštače se i vozila, njegov BMW i kamion "zastava" u kojem su bili poginuli. Dok se ne završi veštačenje neće se znati da li i kojom brzinom su se kretala oba vozila.

Sud mu je odredio meru zabrane napuštanja boravišta, odnosno Republike Srbije.

- Sud mu je oduzeo pasoš i ličnu kartu. Inače, on je ovde zaposlen u jednoj firmi i ima ugovor do 2023. godine - rečeno je juče za naš portal.

S. K. je osumnjičen za saobraćajnu nesreću na "Pančevcu" u kojoj su poginule dve osobe, Dobrinka J. (77) i Trivun J. (77), bračni par. Tom prilikom, kamion se zaneo i izletelo u desnu stranu, prednjom stranom vozila je u udarilo u zaštitnu metalnu ogradu i probilo je nakon čega se otkinula kabina kamiona, a ostatak vozila se prevrnuo. Tada su tela Trivuna Jevtića i Dobrinke Jevtić ispala iz kamiona, njegovo je završilo na zemljanoj površini ispod mosta, a njeno u reci Dunav.

1 / 7 Foto: Instagram Printscreen/Moj_beo_grad

Podsetimo, njemu je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297 Krivičnog zakonika.

OTKRIVENI NOVI DETALJI NESREĆE NA PANČEVCU: Kako se desila tragedija u kojoj su Trivun i Dobrinka nastradali na stravičan način

Dežurni zamenik javnog tužioca prisustvovao je uviđaju saobraćajne nezgode i naložio je da se, pored alkotestiranja na licu mesta kojim je kod osumnjičenog utvrđeno 0,0 promila alkohola, od njega uzme krv na analizu kako bi se preciznije utvrdilo prisustvo alkohola u organizmu, kao i da se pribave video zapisi sa kamera, da se uradi vanredni tehnički pregled oba vozila, da se uzmu izjave očevidaca i da se izvrši obdukcija tela nastradalih.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se prema S. K. odredi pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, budući da je osumnjičeni strani državljanin.

(Kurir.rs/Telegraf)

Bonus video:

01:56

KURIR NA MESTU SAOBRAĆAJNE NESREĆE NA PANČEVCU: Dve osobe poginule, kabina kamiona visila sa mosta, JEDNO TELO ZAVRŠILO U RECI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track