Najnovije vesti

PRIJATELJ MATEJA PERIŠA NAPISAO PISMO: Pita me tvoj stari prekjuče kakav si bio, šta si hteo...
Foto: Društvene mreže, Privatna Arhiva, Ana Paunković

matej periš

PRIJATELJ MATEJA PERIŠA NAPISAO PISMO: Pita me tvoj stari prekjuče kakav si bio, šta si hteo...

Crna Hronika
13:35h

Prijatelji Mateja Periša (27) koji je pre tačno nedelju dana pronađen nakon potrage koja je trajala 139 dana, i dalje se opraštaju od njega, pa je tako jedan njegov drug napisao potresno pismo za Mateja, koje je svima nateralo suze na oči.

Pismo za Mateja objavila je Fejsbuk stranica "Istina za Mateja Periša", koja je napravljena u cilju pronalaska nestalog Splićanihna, kome se svaki trag izgubio noć uoči dočeka Nove godine u Beogradu.

ovde je nađen matej periš
ovde je nađen matej perišfoto: Zrana Jevtić, Uroš Arsić/Mondo, Printscreen

Pismo Mateju od druga prenosimo u celosti, a pored emotivne poruke mogu se videti i dve fotografije na kojima je Matej Periš. Na prvoj je Matej, njegov prijatelj sa društvom na brodu, dok su na drugoj fotografiji njih dvojica.

- A gde si sine? - Ovako bi počeo svaki naš razgovor kada bi se videli i čuli. Doduše, ja sam bio sin razmetni, a ti izgubljeni iako si sada zauvek pronađen. Otišao si u svom smeru, baš kao na ovoj slici gde gledamo svako u svom pravcu, bili na istoim brodu, kurisu i istoj talasnoj dužini To nam ne može niko uzeti, kao ni onih 100 milja svaki dan, 100 izleta, 100 žena, ma svega 100 brate! Pita me tvoj stari prekjuče kakav si bio, šta si hteo... Evo na svim poljima i planovima si išao 100 na sat, ali ništa manje i u osećanjima, prijateljstvu, skromnosti, neiskvarenosti... Ajde neću te puno "gratat", samo sam htio reći da ću se moliti za tebe, a ti mi budi zagovornik gore da se sretnemo opet, pa da nadoknadimo kako samo mi znamo! Volim te buraz - stoji u pismu koje je objavila ova grupa.

potresno pismo matejevog prijatelja
potresno pismo matejevog prijateljafoto: Društvene mreže

Pa da podsetimo, Matej Periš je nestao noć uoči Nove godine u Beogradu, a prema rekonstrukciji koju je objavio MUP Srbije samo nekoliko dana nakon njegovog nestanka moglo se videti da se mladić približava reci Savi.

rekonstrukcija kretanja mateja periša u noći nestanka
rekonstrukcija kretanja mateja periša u noći nestankafoto: Printscreen/MUP Srbije

Opsežna potraga trajala je punih 139 dana kada je njegovo telo nađeno ispod mosta kod pontona na Adi huji. DNK analizom utvrđeno je da je to mladić iz Splita. Njegov kovčeg bio je izložen u crkvi Sv. Ante u Beogradu gde su se Beograđani oprostili od njega, a u ponedeljak je bila sahrana u krugu najuže porodice i prijatelja u Splitu.

beograđani ispratili mateja i grlili nenada periša uz reči utehe
beograđani ispratili mateja i grlili nenada periša uz reči utehefoto: Ana Paunković

Nakon nekoliko sati u Luci Split Matejevi prijatelji napravili su mu ispraćaj na moru brodovima, jedrilicom, upaljenim bakljama i pesmom, pa su ga na taj način i njegovi Splićani ispratili.

splićani ispratili mateja
splićani ispratili matejafoto: Kurir, Privatna Arhiva

(Kurir.rs)

Bonus video:

Nenad Periš se obratio novinarima ispred crkve Svetog Ante u Beogradu
04:36

Nenad Periš se obratio novinarima ispred crkve Svetog Ante u Beogradu

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track