OVO JE BOMBAŠ IZ INĐIJE: Zoran radio kao obezbeđenje klubova! Njegov otac kaže da sukob nije nastao zbog duga, već zbog DEVOJKE
Foto: Privatna Arhiva

užas u inđiji

OVO JE BOMBAŠ IZ INĐIJE: Zoran radio kao obezbeđenje klubova! Njegov otac kaže da sukob nije nastao zbog duga, već zbog DEVOJKE

Crna Hronika -

Zoran R. (23) iz Putinaca koji je uhapšen zbog ranjavanja Dragana K. (42) iz Inđije, nakon čega je i bacio bombu u lokal u kom je sedeo povređeni, radi kao magacioner, a jedno vreme je radio i kao obezbeđenje noćnih klubova.

Uhapšeni i povređeni poznaju se od ranije i, navodno, su imali problema, a prema rečima Zoranovog oca Mirka, njih dvojica su radili kao obezbeđenje lokalnih klubova.

- Zoran je jedno vreme radio i kao obezbeđenje klubova po Inđiji, Pazovi i Rumi. Ali, ne znam da li je tada upoznao Dragana koji je takođe, radio kao obezbeđenje - kaže Mirko i dodaje da ne veruje da je motiv napada dug o kome bruji čaršija.

Osumnjičeni Zoran R.
Osumnjičeni Zoran R. foto: Privatna Arhiva

- Nije tačno da je Zoran uzimao pare od Dragana. On je lepo zarađivao i nije mu bilo potrebno da traži pare od drugih. Glavni problem je Draganov drug kog je Zoran pre dve godine udario pesnicom u glavu i izbio mu zube jer mu je opsovao majku. Tada sam platio tom Draganovom drugu nove zube, ali problem između njih sada se opet pojavio, jer je Zoran bio sa devojkom sa kojom je bio Draganov drug i mislim da je iz tog razloga nastavio glavni problem između njih - kaže Mirko i dodaje da je Draganov drug iako je dosta mlađi od Dragana bio sa njim u mutnim kriminalni radnjama.

bomba eksplodirala u lokalu u inđiji
bomba eksplodirala u lokalu u inđijifoto: Printscreen/Informer

Inače, Zoran je radio kao magacioner, dok je Dragan vozač Hitne pomoći.

- Dragan radi u Hitnoj pomoći i on je navodno pozajmio neke pare Zoranu i tražio je da mu vrati. Međutim, Zoran nije imao da mu vrati dug pa je odlučio da zapuca tako što je došao u lokal gde je ovaj sedeo. Pucao je nekoliko puta i pištolj mu je zakočio. Tada je Dragana jedan metak okrznuo u vrat - kaže naš sagovornik.

povređeni dragan k.
povređeni dragan k.foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, prema video snimku koji se brzinom svetlosti našao u javnosti jasno se može videti da Zoran u bermudama i duksu prilazi lokalu sa pištoljem u ruci i iz neposredne blizini puca u Dragana koji sedi sa prijateljima. Nakon ispaljenih nekoliko hitaca Zoran beži, a Dragan ga onako povređen juri sa jednim prijateljem, ali ubrzo se vraćaju i utrčavaju u lokal. Međutim, Zoran se vraća jer je prethodno iz kola uzeo bombu i baca je u lokal. Mladić se zatim daje u beg. Na video-zapisu vidi se kako Dragan i prijatelj beže da se sklone iza šanka, a bomba u tom trenutku eksplodira. Na svu srću niko od gostiju nije povređen.

Zoranu R. se na teret stavlja krivično delo pokušaj ubistva, izazvianje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materijala.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:10

Trenutak bombaškog napada u Inđiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track