JEZIVI DETALJI PORODIČNOG MASAKRA U SEVERNOJ MITROVICI: Marko je izbo oca i brata blizanca pa ZAPLAKAO!
Foto: Kurir

nezapamćena tragedija

JEZIVI DETALJI PORODIČNOG MASAKRA U SEVERNOJ MITROVICI: Marko je izbo oca i brata blizanca pa ZAPLAKAO!

Crna Hronika -

Teška porodična tragedija i zločin u ovdašnjoj uglednoj i poštovanoj porodici Bigović, potresli su rano ujutros Severnu Mitrovicu.

Nešto pre šest sati policija je u zgradi u Ulici kralja Petra u centru Severne Mitrovice uhapsila Marka Bigovića (29) zbog sumnje da je nešto ranije, najverovatnije nožem, na mestu ubio svog brata blizanca Uroša (29) i teško ranio oca Milana Bigovića poznatog advokata u ovom gradu.

Milan Biković, advokat, Severna Mitrovica
foto: Youtube/Radio Kontakt Plus

Istovremeno, teško ranjeni Milan prebačen je u Kliničko bolnički centar u Severnoj Mitrovici gde su lekari više od sat vremena bezuspešno pokušavali reanimaciju, odnosno da mu spasu život. Dežurni hirurg u KBC Severna Mitrovica, dr Gojko Igrutinović, izjavio je novinarima da je stariji muškarac dovezen u bolnicu u stanju šoka, da je imao povrede jetre, želuca i pankreasa nanete oštrim predmetom, ali da je, na žalost, preminuo u operacionoj sali. Tela dvojice ubijenih tokom dana prebačena su na obdukciju koja će biti obavljena u Prištini.

Severna Mitrovica, Marko Bigović, Uroš Bigović, Milan Bigović
foto: Kurir

Portparol Kosovske policijske službe za region Sever Branislav Radović za Kurir je potvrdio da je policija u petak oko šest ujutru dobila informaciju o događaju, da je ubrzo zatim uhapšen osumnjičeni za ubistvo a da su ubijeni U. B. (29) brat, i M. B. otac osumnjičenog za ubistva.

- Sumnja se da je ubistvo počinjeno hladnim oružjem, radi se o porodičnom sukobu a motiv će utvrditi policija - rekao nam je Radović.

OVO JE UBIJENI ADVOKAT IZ SEVERNE MITROVICE: U porodičnom sukobu učestvovala 2 brata i otac, Milan preminuo u operacionoj sali

Koliko se zna, svedoka zločina sem dvojice braće blizanaca i njihovog oca nema. Danas nije bilo moguće utvrditi šta je mogući motiv dvostrukog ubistva kao ni kako se dogodilo da je ono počinjeno u ranim jutarnjim časovima, nešto pre šest sati ujutru.

Navodno, osumnjičeni je najpre nožem napao i izbo oca, a Uroš je stradao dok je pokušavao da pomogne teško ranjenom ocu. Po nezvaničnim saznanjima Kurira, osumnjičeni Marko uhapšen je na licu mesta, u stanu u kome se i dogodilo dvostruko ubistvo. Navodno, kad su policajci ušli u stan, unutra su zatekli osumnjičenog kako plače.

Marko Bigović, Uroš Bigović, Milan Bigović, Severna Mitrovica
foto: Kurir

Ono što se moglo saznati jeste da su roditelji dvojice braće blizanaca odavno razvedeni, da je jedan od sinova, navodno, živeo sa ocem a drugi sa majkom.

Inače, ubijeni Milan Bigović ugledni je i poznati advokat na severu Kosova i Metohije. Pre oko godinu dana, pošto je otišao u penziju posevetio se advokaturi a zastupao je i oštećene u sudskom procesu koji se pred Višim sudom u Prištini vodi u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. Pre odlaska u penziju, Bigović je bio viši javni tužilac u Kosovskoj Mitrovici a neko vreme i rukovodilac Odeljenja Apelacionog suda u ovom gradu.

Marko Bigović, Uroš Bigović, Milan Bigović, Severna Mitrovica
foto: Kurir

Za ubijenog Milana u Severnoj Mitrovicu su se mogle čuti samo reči hvale. Njegovi poznanici i komšije kažu da je bio više nego izvanredan čovek, uvek spreman da pomogne. Neki od meštana rekli su nam i da su poznavali braću blizance Marka i Uroša.

Po ovim informacijama, obojica su pravnici po struci, zaposleni u institucijama u Severnoj Mitrovici.

(Kurir.rs/Z.Š.)

bonus video:

00:52

Pucnjava Nehruova, kafic Ritual

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track