PLANIRANA LIKVIDACIJA ŠARIĆEVOG SARADNIKA?! Škaljarci pohapšeni u Baru, a NJEGA su nišanili!
Foto: Ana Paunković, Nenad Kostić

istraga

PLANIRANA LIKVIDACIJA ŠARIĆEVOG SARADNIKA?! Škaljarci pohapšeni u Baru, a NJEGA su nišanili!

Crna Hronika -

Crnogorski istražitelji sumnjaju da je kriminalna grupa uhapšena pred tri dana u Baru planirala ubistvo Nikole Spasojevića, za kojim Srbija traga zbog sumnje da je bio pripadnik Pljevljakove kriminalne grupe

Pripadnici škaljarskog klana, koji su pre nekoliko dana uhapšeni u Crnoj Gori zbog pripreme likvidacije, navodno su nišanili Baranina Nikolu Spasojevića, za kojim Srbija traga zbog sumnje da je bio pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića.

- Uhapšeni pripadnici barske kriminalne grupe, prema operativnim podacima policije, planirali su likvidaciju Nikole Spasojevića - izjavila je za Pink novinarka iz Crne Gore Svetlana Đokić.

Na poternici

Spasojević se na poternici Srbije našao 14. aprila, kada je uhapšen Pljevljak Darko Šarić. On se sumnjiči da je bio pripadnik organizovane kriminalne grupe koja se dovodi u vezu s planiranjem likvidacije svedoka-saradnika u postupku protiv Šarića, Nebojše Joksovića, kao i likvidacijom Milana Milovca u Ekvadoru.

- Ime Nikole Spasojevića pominjalo se i pre desetak godina, kada je uhapšen kao pripadnik barske kriminalne grupe. Navodno je bio optužen za nekoliko pokušaja ubistva, a osuđen je kao stariji maloletnik na kaznu od tri godine i 10 meseci zatvora - potvrdio je sagovornik iz istrage.

Luka Bojović
foto: Profimedia

Veza

Bojović i Đurovići

Kako su crnogorski mediji ranije pisali, barska kriminalna grupa, čiji su članovi sada pohapšeni, navodno je bliska škaljarskom klanu. Na čelu barskog klana, prema informacijama tamošnjih medija, nalazi se Jovan Đurović, brat poginulog Luke Đurovića, koji je važio za osobu blisku Luki Bojoviću. Jovan Đurović je, prema informacijama crnogorskih medija, nakon smrti brata navodno preuzeo vođstvo nad klanom, a sam je čak četiri puta bio na meti atentatora, ali je svaki put uspeo da izbegne smrt.

U međuvremenu je, kako dodaje, znatno napredovao u hijerarhiji kriminalne grupe koja se vezuje za kavački klan.

- Operativne informacije ukazuju na to da je bio i jedan od finansijera ubistava visokopozicioniranih "škaljaraca" u Grčkoj. U Atini su najpre u januaru 2020. u restoranu ubijeni Igor Dedović i Stevan Stamatović, a nekoliko meseci kasnije, krajem jula, na Krfu su likvidirani Alan Kožar i Damir Hadžić - podseća sagovornik Kurira. Prema njegovim rečima, ne isključuje se mogućnost da je Spasojevićeva likvidacija trebalo da bude osveta za ove zločine.

Miloš Peruničić
foto: Printscreen

Smrt brata

Inače, jedan od uhapšenih za pripremu njegovog ubistva je Marko Peruničić, brat Miloša Peruničića, koji je u ratu klanova ubijen 2. juna 2020. u Marbelji u Španiji. Ubijeni Peruničić je, inače, bio jedan od najbližih saradnika Kožara, koji je ubijen na Krfu.

Jedan pobegao policiji

Osumnjičeni s lisicama umakao kroz prozor

Stefan Janković, koji se sumnjiči da je bio pripadnik kriminalne grupe koja je planirala likvidaciju Nikole Spasojevića, uspeo je pre tri dana da umakne policiji, i to tokom pretresa njegove kuće. Kako tvrdi crnogorska Pobjeda, policija je Jankoviću stavila lisice na ruke, ali je on zatražio da ode do toaleta. Kada su ga pustili u kupatilo, on je iskoristio trenutak nepažnje i s lisicama na rukama pobegao kroz prozor.

- Inspektori su čuli buku, ušli u kupatilo i videli otvoren prozor i kroz otvor Jankovića kako beži - prenosi Pobjeda.

Crnogorski mediji prenose da se, osim Peruničića, za pripremu više likvidacija, među kojima je i ubistvo Nikole Spasojevića, sumnjiče i braća Stefan i Martin Janković, Elvin i Eldin Muratović, Vladimir Ulama i Stefan Mićić.

- Proverava se da li su, osim ubistva Spasojevića, planirali još neke likvidacije - otkrili su izvori iz istrage.

Navodno, da kriminalna grupa planira likvidacije na teritoriji Crne Gore, otkriveno je kada je Francuska susednoj državi dostavila presretnute Skaj komunikacije pripadnika kriminalnih grupa.

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track