LEPA TAMARA OSTALA BEZ STANA I PARA: Zvicerova žena muljala sa drugaricom, a evo zašto je htela da sakrije vrednu nekretninu
Foto: Shutterstock, Kurir, Instagram, Privatna Arhiva

postupak

LEPA TAMARA OSTALA BEZ STANA I PARA: Zvicerova žena muljala sa drugaricom, a evo zašto je htela da sakrije vrednu nekretninu

Crna Hronika -

Supruga vođe kavačkog klana Radoja Zvicera pokušala da drugarici prebaci svoju nekretninu, kako bi izbegla oduzimanje ako dođe do finansijske istrage

Tamara Zvicer, supruga Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana ostala je bez 133.500 evra jer je pokušala da fingira prodaju stana u Škaljarima u Kotoru, svojoj prijateljici Emi Petrović, pa je protiv njih pokrenut krivični postupak za utaju poreza i doprinos i pranje novca, prenosi Pobjeda.

Prema njihovim navodima, Tamari Zvicer je blokirana isplata jer je htela fiktivno da prevede stan na Emu Petrović, odnosno da prikaže kao da joj ga je prodala. Sumnja se da je tako htela da izbegne oduzimanje imovine ukoliko dođe do finansijske istrage.

radoje zvicer, navodni vođa kavačkog klana i tamara zvicer
radoje zvicer, navodni vođa kavačkog klana i tamara zvicerfoto: Privatna arhiva

Blokiran račun

- Kotoranki je blokiran račun i obustavljena je isplata 133.473,36 evra za koje se sumnja da su stečeni kriminalnim aktivnostima - potvrđeno je iz Višeg suda u Podgorici, a prenosi Pobjeda.

Suzana Mugoša, sudija za istragu, 22. juna prihvatila je predlog Specijalnog tužilaštva i privremeno blokirala imovnu Tamare Zvicer i Eme Petrović protiv kojih je pokrenut krivični postupak.

- Odlukom suda je naloženo NLB banci da uskrati isplatu 100.000 i 33.473,36 eura za koje se određuje privremena mera obezbeđenja, a koja se odnosi na obustavu sumnjivih transakcija na dva računa Zvicer. Takođe, katastru nepokretnosti naloženo je da po osnovu privremene mere obezbeđenja sačini zabeležbu zabrane raspolaganja nad poslovnim prostorom od 72 metra kvadratna sa dvorištem od 188 metra kvadratna u kotorskom naselju Škaljari, upisani na ime Petrović - prenosi ovaj crnogorski portal.

Slovačka i Ukrajina

Inače, ovo nije prvi put da se porodica Zvicer nalazi pod finansijskom istragom. - Istražitelji iz Slovačke prošle godine otkrili su da Radoje Zvicer ima tri firme u istočnom delu ove zemlje, a sumnja se da je preko tih firmi oprao milionske iznose - naveo je ranije Aktuality.sk.

istraga u slovačkoj
istraga u slovačkojfoto: detective-info.com.ua, Printscreen, Privatna Arhiva

Da se supruga vođe klana iz Kotora plaši finansijske istrage u Crnoj Gori, govori i podatak da su ukrajinski istražitelji nakon pokušaja ubistva Radoja Zvicera u maju 2020. otkrili da u toj zemlji ima razvijen biznis.

tamara zvicer spasila muža 2020. u kijevu
tamara zvicer spasila muža 2020. u kijevufoto: detective-info.com.ua

- Tamošnje tužilaštvo je u saradnji s policijom pokrenulo finansijsku istragu protiv Zvicera i njegove supruge zbog sumnje da su nelegalno zarađeni novac ubacivali u legalne tokove. Sumnja se da su Zvicerovi pare stečene kriminalom prali preko restorana koji poseduju u Poltavi, i to od 2018. Naime, kako su otkrili, Tamara Zvicer, zajedno sa suprugovim bratom i snajom, drži restoran - podsetio je izvor.

Tamara Zvicer u žiži javnosti se našla kada je 26.maja 2020. u Kijevu pucala na atentatore na svog supruga Radoja i tako mu spasla život. Zvicer je ranjen, ali je Tamara uspela da odjuri napadače.

Poznata od ranije

Drugarica pala s kokainom u društvu madam

Crnogorski mediji tvrde da se Ema Petrović ranije prezivala Đuhić, te da je poznata javnosti nakon hapšenja u leto 2017.

Ema Petrović, Tamara Zvicer
foto: Društvene mreže

- Petrović je hapšena 2017. u Porto Montenegru kada je kod nje u gaćicama nađeno sedam kesica sa 7,5 grama kokaina, ali je tada sud zaključio da je droga bila namenjena za ličnu upotrebu i kažnjena je sa 400 evra. Tada je uhapšena zajedno sa Željkom Rolović, poznatom kao madam , koja je priznala krivicu i potpisala sporazum sa crnogorskim tužilaštvom da je organizovala elitnu prostituciju na crnogorskom primorju.

Finansijska istraga

Belivukova i Miljkovićeva žena na udaru

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je finansijsku istragu protiv supruge Veljka Belivuka, Bojane Belivuk, njene majke Snežane Đ., ali i žena Marka Miljkovića i Filipa Ivanovskog, zbog sumnje da su počinile krivično delo pranje novca u produženom trajanju.

tanja miljković i bojana belivuk privedene zbog muževa
tanja miljković i bojana belivuk privedene zbog muževafoto: Nikola Anđić, Kurir, Stefan Stojanović, Dado Đilas

Sumnja se da su ove četiri žene na svoje ime kupovale nepokretnosti i vrednije pokretne stvari u vrednosti od milion evra, od novca za koji se sumnja da potiče iz delatnosti kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

(Kurir.rs - Ekipa Kurira)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track