ZLI PORUČNIK DESNA RUKA RADOJA ZVICERA! Ko je prljavi policajac Ljubomir Milović za koga je radio bračni par bezbednjaka iz Srbije
Foto: Libertas, detective-info.com.ua, Drustvene Mreže

klupko se odmotava

ZLI PORUČNIK DESNA RUKA RADOJA ZVICERA! Ko je prljavi policajac Ljubomir Milović za koga je radio bračni par bezbednjaka iz Srbije

Crna Hronika -

Ljubomir Milović, za koga je radio bračni par Daniel i Dušici J. iz policije i Bezbednosno informativne agencije, policajac je iz Crne Gore koji je švercovao kokain iz Ekvadora, a sumnja se da je čak i desna ruka Radoja Zvicera vođe ove kriminalne grupe. Nalazi se u bekstvu i za njim je raspisana poternica, piše Blic.

O Ljubomiru Miloviću pisalo se još pre nekoliko meseci, kada je portal Libertas objavio da je član kavačkog klana.

“Aktivni policijski službenici, Petar Lazović i Ljubo Milović, članovi su kavačkog klana, direktno uključeni u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku Uniju i Australiju. Takođe, Petar Lazović i Ljubo Milović su bili uključeni u šverc oružja u ime kavačkog klana. U isto vreme, Lazović i Milović se u ime kavačkog klana bave i švercom cigareta“, preneo je Libertas deo dokumenta Europola.

U dokumentu se, kako navodi Libertas, dodaje da je „pretpostavka da Ljubo Milović poseduje nepoznat bankovni račun sa iznosom od 48 miliona evra zarađenih upravo švercom kokaina“.

Ljubo Milović, kako su objavili crnogorski mediji je suspendovan sa posla 2018, godine, a preneli su i izveštaj Europola u kom je stajalo da je sa Petrom Lazovićem “koristeći svoje pozicije, pružaju zaštitu kavačkom klanu, a vođi klana, Radoju Zviceru, daju osetljive operativne podatke i saznanja iz crnogorskog informacionog sistema“.

Kriptovani telefoni

Ljubo Milović, piše u istom dokumentu, koristio je nadimak “Zli poručnik“ i “Oficir“ i imao je nekoliko kriptovanih telefona sa kojih je razmijenio skoro 100 hiljada poruka.

Portal Libertas, preneo je i transkripte razgovora koje je Milović vodio sa Petrom Lazovićem preko aplikacije Skaj. Kako je utvrđeno, oni su bili “direktno uključeni u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku Uniju i Australiju“.

Poruke koje je Milović razmenjivao sa Lazovićem 30. novembra 2020. godine, ticale su se pošiljki koje bi slao. On je tako Lazovića pitao da li ima nekog ko ima pristup luci, jer može da pošalje pošiljku iz Ekvadora u bilo koju luku. Pitao je da li je moguć bezbedan istovar i preuzimanje paketa.

Milović je, pisao je Libertas, potvrdio da trenutno samo radi sa Roterdamom, a da je pre toga radio sa Istanbulom, Hamburgom i Antverpenom.

“Viđi đe ima pozicije, mogu poslati svuda, đe god idu brodvi iz Ekvadora, ja mogu poslati. Da li ima kontrole u neku luku, da mogu da izvade bezbjedno pošiljku robe. Ja radim trenutno Roterdam. Radio sam Istanbul, radio sam Hamburg i Antverpen. Trenutno samo radimo Roterdam“, napisao je Milović Lazoviću tog dana.

Dogovor o švercu

Već 1. decembra, sudeći prema Europolovoj dokumentaciji, a čije detalje je preneo crnogorski portal, Milović i Lazović su pričali o potencijalno novom biznisu vezanom za krijumčarenje kokaina iz Ekvadora u Evropu.

U tom dokumentu piše da je Lazović predložio da bi se istovar mogao organizovati u Bugarskoj i Grčkoj. Milović je objasnio kako bi se kokain mogao utovariti i sakriti unutar kontejnera. On je poslao nekoliko slika sa utovarenim kokainom Lazoviću, kojeg je konfiskovala policija, što je potvrdio u poruci. Dogovorili su se da se pošiljka pošalje tek nakon što odaberu luku iskrcaja i nakon što se organizuje istovar.

Petar Lazović, Europol, Ljubo Milović
foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

“Je li zanimljiva Bugarska i Grčka““, pita Lazović kolegu policajca Milovića.

“Jeste“, odgovara mu Milović.

“Najvjerovatnije ima tu“, kaže mu Lazović.

“To bi bilo top“, odgovara Milović.

“On to šalje u kontejner sa drugom robom, pa se preuzme cijeli kontejner ili se neđe po brodu, pa se iznese?“, pita Lazović.

“U kontejner. Sa drugom robom“, odgovorio je Milović i poslao nekoliko fotografija na kojima se vidi krijumčarenje kokaina…

Ljubo Milović je 11. decembra poslao skrinšot sa zajedničke čet grupe u kojoj su on, Lazović i Radoje Zvicer, jedan od šefova kavačke kriminalne grupe, u kojoj kaže: “Nastavljamo sa biznisom“.

“Slika predstavlja izvod sa bankovnog računa ili sliku bankovnog računa kripto valute na kojoj se vidi da je iznos na računu 49.624.511,10 eura“, piše u dokumentu Europola.

Istovari kokaina

Sudeći prema podacima iz tog dokumenta, istovar kokaina u luci dogodio se 17. decembra. U dokumentu se ne navodi u kojoj luci je istovarena droga.

Milović piše u čet grupi: “Sad mi, evo ovaj momenat, javljaju da je sašla kutija sa broda. Na zeleno je. Ujutro je izvozimo. Odoh spavati. Od pet sam ujutro na telefon opet. Još čekamo. Tek sjutra vadimo iz luke. Ja idem robu da organizujem da se preuzme“.

On piše Lazoviću 26. decembra 2020. godine: “Deset ti ide u ovoj turi i za 15–20 dana radimo još jedan posao“.

“Imaš li sliku?“, pita ga Lazović.

Policajac Milović poslao mu je fotografiju novogodišnje jelke ispod koje je, kao poklone, postavio, navodno, pakovanja droge kokain.

Prema dokumentu Europola, navodi se da je Milović poslao preko 100.000 poruka preko svog Skaj naloga, te da je nemoguće izvršiti analizu svih poruka.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja