ATENTATOR NA ĐINĐIĆA DOBIO POSAO: Otkriveno čime se sada bavi jedan od ključnih pripadnika ZEMUNSKOG KLANA

novi detalji

ATENTATOR NA ĐINĐIĆA DOBIO POSAO: Otkriveno čime se sada bavi jedan od ključnih pripadnika ZEMUNSKOG KLANA

Crna Hronika -

Aleksandar Simović (46), osuđen na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića i drugih zločina takozvanog zemunskog klana, popisuje hleb u požarevačkoj "Zabeli".

Prethodno je Simović iz strogog Sedmog paviljona prebačen u otvorenije delove zatvora gde može slobodno da se šetka i uživa na svežem vazduhu.

- Simović ima najbolje radno mesto u čitavoj "Zabeli". Broji hleb koji se dostavlja zatvorenicima, šetka svuda po krugu u kojem ima pet-šest paviljona i bolnica i prilično je privilegovan. Za razliku od njega Radomir Marković (76), nekadašnji načelnik Službe državne bezbednosti, bio je neko vreme na krugu, ali su se neki pobunili, pa je ponovo vraćen u Sedmi paviljon. A Rade je stariji čovek koji je bolestan za razliku od Simovića. Sada u Sedmom paviljonu gde ponovo radi u magacinu gde broji garderobu za 250 zatvorenika - kaže izvor upućen u dešavanja u požarevačkom kazamatu.

Brat Miloš u Alkatrazu

Miloš Simović (42) osuđen je ukupno na 30 godina zatvora zbog učešća u atentatu na Zorana Đinđića i niza drugih ubistva i otmica zemunskog klana.

- Miloš Simović je smešten u "Alkatraz" koji je najčuvaniji deo "Zabele" kako bi bio odvojen od brata Aleksandra. Navodno su ranije pokušali da komuniciraju, ali je to prekinuto. U "Alkatrazu" se nalaze Milorad Ulemek Legija, Zvezdan Jovanović i Nikola Bajić, ali međusobno nemaju kontakt - navodi izvor upućen u dešavanja.

Aleksandar Simović, podsetimo, osuđen je na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića, a kasnije i na 20 godina zbog ubistva svedoka-saradnika Zorana Vukojevića Vuka.

Uhapšen je 25. novembra 2006. u stanu u Ulici Milentija Popovića 35 na Novom Beogradu i prvi je odbegli "zemunac" kog je srpska policija uspela da locira i privede.

Aleksandar je osuđen zbog devet ubistava, pokušaja ubistava i tri otmice.

Legija najaktivniji pisac

I dok Radomir Marković broji veš i čarape robijaša, njegovi bivši potčinjeni u srpskom "Alkatrazu" pišu knjige od kojih su neke i autobiografske.

Tako je Milorad Ulemek Legija (54) najaktivnji pisac među zatvorenicima. Dosad je objavio 22 knjige, a njegovim stopama je pošao i Zvezdan Jovanović (57) zvani Zveki koji je napisao knjigu "Vučje staze".

(Kurir.rs/Objektiv)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track