Najnovije vesti

ŽENA UBIJENOG SRPSKOG KRALJA DIJAMANATA PREDOSETILA TRAGEDIJU: Misica pre likvidacije molila muža da napuste Johanesburg!
Foto: Printscreen Instagram, Privatna arhiva

brutalno upucan u sačekuši 2018.

ŽENA UBIJENOG SRPSKOG KRALJA DIJAMANATA PREDOSETILA TRAGEDIJU: Misica pre likvidacije molila muža da napuste Johanesburg!

Crna Hronika
16:04h

Srpski "kralj dijamanata", Đorđe Mihaljević (44) koji je ubijen u sačekuši u Johanesburgu, septembra 2018. godine, a bio je u braku sa bugarskom misicom Natalijom Gurkovom.

Ovaj trgovac dijamantima i zlatom likvidiran je dok je stajao na semaforu. Napadači na motorima prišli su njegovom "poršeu" i zapucali. On je iako izrešetan u vozilu pokušao da nastavi vožnju, međutim nakon 100 metara zaustavio je automobil, izašao iz njega i pao mrtav.

1 / 7 Foto: Printscreen Instagram

Njegova supruga Natalija nije bila u Južnoafričkoj Republici u trenutku kad je Mihaljević ubijen. Kako su pisali mediji, ona kao da je predosetila da će se dogoditi nešto loše tražila je od upruga da se odseli iz Johanesburga jer se tamo nije osećala bezbedno.

Natalija Gurkova, Đorđe Mihaljević
foto: Printscreen Instagram

Na društvenim mrežama ona se hvalila luksuznim životom, a nakon ubistva supruga, neko vreme se povukla iz javnosti. Sada je ponovo aktivna na društvenim mrežama i često objavljuje fotografije sa putovanja. Natalija je bila Miss Bugarske 1998. godine, a sudeći prema njenom Instagram profilu, bavila se manekenstvom, modelingom i glumom. Ona je ranije često objavljivala njihove zajedničke fotografije, a u opisu mu je stalno izjavljivala ljubav. Takođe je i reklamirala nakit koji je Đorđe prodavao.

Oca mu oteli i mučili zbog čega je preminuo

Petar Mišo Mihaljević, otac Đorđa Mihaljevića nekoliko godina pre ubistva njegovog sina, otet je u Johanezburgu, gde je kasnije preminuo od posledica mučenja. Navodno je bio otet zbog poslova njegovog sina. Mihaljević je to negirao i tvrdio da je njegov otac preminuo od posledica moždanog udara. Forenzičar Čed Tomas je negirao njegove tvrdnje i saopštio da je Mišo Mihaljević kidnapovan dok se vraćao kući, a tokom mučenja čekićem su mu polomljeni karlica i noga.

Mihaljević je sa nekadašnjom bugarskom misicom bio u skladnom braku skoro 10 godina i imaju i dvoje dece. Poslednji put su bili zajedno na Natalijom rođendanu, a ona je tragičnu vest primila dok je bila u Sofiji.

Južnoafrički mediji pisali su da je Mihaljevićev "sat počeo da otkucava" kada je izabrao "pogrešnu stranu", odnosno kada se suprostavio češkom mafijašu Radovanu Krejčiru. Mihaljević je bio vlasnik niza firmi koje su uspešno poslovale, uključujući "Sandton gold", "Dajmond eksčejndž" i "Salon prajv". Na njega se ugledao i Krejčir, koji je otvorio "Moneipoint".

Natalija Gurkova, Đorđe Mihaljević
foto: Printscreen Instagram

"Preduzeća obojice poslovala su po vrlo sličnim osnovama i ostvarile su dobar profit iz prihoda od kriminala. Firme su im služile kao pokriće jer su uglavnom kupovali ukradeni nakit. Radilo se o pljačkama kuća, juvelirnica i slično, a ponekad su u tim pljačkama žrtve bile ubijane", rekao je svojeremeno za južnoafričke medije forenzičarski istražitelj Pol O'Saliven.

I Mihaljević i Krejčir su kupovali nakit za manje od 20 odsto njihove prave vrednosti, razdvajali delove, zlato topili i prodavali ga, a kamenje vraćali nazad u lanac trgovine nakitom.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track